Voedingcoach
in de keuken

Praktische informatie

Oerkoken - praktijkcursus
De oermens in ons heeft behoefte aan voeding, niet aan vulling. Sowiezo functioneert ons lichaam beter als we het voorzien van de juiste stoffen; eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend.

In deze praktijkcursus leggen we een uitstekende basis voor een gezonde voedingsstijl. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.
 
Datum: 11 juni
Tijd: 10.30 tot 19.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 97,-
Inbegrepen: koffie, thee en materiaalkosten, lunch en diner
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Voor wie is deze cursus?
Voor een ieder die graag wil leren 'oerkoken'. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

Zomeraanbieding: als je twee mensen tegelijk aanmeld krijg je één factuur.

Docenten
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Themadagen Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Inzicht in het lymfesysteem
- Adem- en koudetraining
- Sport en voeding
- Topdag voeding
- Blaas en nieren

- Speed-up dag
- Het zieke kind
- Spijsvertering

- Parkinson
- Oerkoken
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Gewichtsbeheersing
- Energiewerk week
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Epifysiologie
- Voedingscoach
- Epigenetisch therapeut I
- Epigenetisch therapeut II
- Lymfedrainage therapeut
- Piramide Ervaringsdag
- Terugkomdagen
- Paleo Patisserie
- EFT workshop
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Hulpmiddel privacywet

De theoretische achtergrond (wat de motivatie is voor het gebruik van bepaalde producten) wordt behandeld tijdens de basiscursus (Voeding I). Theorie, dat doen we dus niet. We gaan direct aan de slag in de keuken. We maken verschillende gerechten voor lunch en diner en  gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals vis, vlees, eieren, groenten, knollen, fruit, paddestoelen, zeewier en noten en zaden. We kiezen bovendien voor vetten die gezondheidsondersteunend werken.

Je krijgt nuttige en inspirerende tips ten aanzien van bereidingswijzen en ingrediënten. Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten samen opeten en is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.
energie
werk
Sjouk
(eerlijk voeden)
Plonie
(aplonia's kookstudio)
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
Je leert werken met natuurlijke basisproducten en kunt na deze cursus niet alleen verschillende alternatieven bedenken maar ook zelf maken. Je krijgt antwoord op tal van praktische vragen. Bijvoorbeeld: hoe bak ik een taart als ik geen gluten wil gebruiken? Hoe maak ik soep als ik geen zakje in huis heb? Hoe combineer ik dingen? Wat kan ik verzinnen als alternatief voor brood, wrap of crackers? Wat te doen als ik geen suiker wil gebruiken? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat doe ik als ik pasta of rijst wil? Wat zijn de alternatieven? Hoe hou ik het ook nog leuk aan tafel?