Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Allergie Weg
Een allergische reactie wordt ‘gedaan’ door je immuunsysteem. Dit systeem wordt uiteraard beïnvloed door dat wat zich daadwerkelijk voordoet. Denk aan een bacteriële of virale infectie. Het systeem komt dus in beweging als er gevaar dreigt. Dit gevaar kan daadwerkelijk aanwezig zijn (je wordt overlopen door beesten) maar ook denkbeeldig. Je hoofd kan bijvoorbeeld heel goed ‘apen en beren’ creëren. Je maakt je eigen gevaar (waar). Soms is een plaatje van een poes (of een voerbakje) genoeg om een allergische katten reactie op te wekken. Daarnaast moeten we ook rekening houden met het onbewuste. Die doet ook mee aan het theater van de allergie.
van ongeneeslijk naar ongelofelijk
Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp of die zelf een allergie hebben.

De workshop is bedoeld voor (jong)volwassenen.

Docent - Organisatie
Deze workshop wordt verzorgt door Siemen Banga.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
Topdag voeding
Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren
Datum: ntb
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 75,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Opgeven: info@siemenbanga.nl
Informatie: 06-22803414
Het onbewuste helpt je te overleven en is gespecialiseerd in kansberekeningen. Het houdt in de gaten wat er in en om je heen gebeurt en rekent aan de lopende band door wat het meest gunstige overlevingsscenario is. Het meest actuele scenario wordt aan je bewustzijn doorgegeven. Dat ga je dan ook bedenken. En het denken informeert dan weer je onbewuste. Uiteraard kan iets wat nu ‘een goed plan’ is, straks totaal onhandig zijn. Dat wat er in en om je heen gebeurt kan zoveel impact hebben dat het zich nestelt. Er wordt een neuronale verbinding gelegd die vanaf nu de beschermende route bepaald.

Eén van de vele voorbeelden hoe een allergie ter bescherming kan ontstaan is de volgende: bij een jongetje van 2 jaar worden thuis 5 poesjes geboren. Zij lopen in huis rond en het jongetje wil er eentje knuffelen. Hij neemt het poesje nogal onhandig vast en krijgt een klauw, dat doet dus pijn. Het onbewuste maakt een neurologische verbinding: kat-pijn. Ter bescherming tegen mogelijke nieuwe pijn creëert het onbewuste onmiddellijk een allergische reactie tegen katten. Besef dat het onbewuste het goed met het jongetje voorheeft en handelt vanuit een positieve intentie.

Helaas wordt de allergische reactie nooit teruggedraaid, ook niet als het jongetje al 30 jaar geworden is. Het is een levenslange verbinding. De Amerikanen noemen dat een 'one shot learning' een éénmalig leermoment die geen nieuwe informatie toelaat.

In deze workshop leer je hoe een allergie zich ontwikkelt. Ook kijken we naar de mogelijk positieve intenties van het onbewustzijn. Met een aantal eenvoudige technieken neutraliseren we een allergische reactie en verbreken de verbinding.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen en het succes om van een allergie af te komen is voor 90% verzekerd.
Alle allergische reacties komen in aanmerking.
3d small person standing on red arrows. 3d image. White background.