Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Voeding I - de basis
module voedingscoach - 5 dagen

Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.
Deze cursus op andere dagen?
Deze cursus wordt ook door Tonny van Rede in Haren (bij Groningen) gegeven. Kijk op haar site www.zicht-op-voeding.nl voor de data.

Voor wie is het?
Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Docenten
Deze module wordt gegeven door
Dorothé Lueb, Tonny van Rede en Rachel Hibma

Studiemateriaal
Je hoeft voor deze cursus geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de cursus een reader/studiemap.

Studiebelasting
De basiscursus voeding duurt 5 dagen.
Het totaal aantal ECT's voor voeding I, inclusief opdrachten en toetsingsmomenten bedraagt 9,29.

Accreditatie
Deze cursus is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de KTNO.

Overig
Deze cursus is de 1e module van de opleiding tot voedingscoach. Voeding II is de 2e module en sluit aan op deze cursus. Voeding III is de 3e en laatste module.

HBO beroepsopleiding
Deze cursus maakt deel uit van de (modulair opgezette) beroepsopleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Topkoken
Fermenteren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en Voeding II

Bijscholingen
Parkinson
Lymfe-taping
Gewichstbeheersing
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Aan- afmelden
Tijdens deze cursus nemen we onze dagelijkse voeding eens even goed onder de loep. Wat zit er allemaal in en wat niet (meer)? Wat zijn de voordelen en wat de nadelen?

Behandeld worden macronutriënten (eiwitten, vetten en koolhydraten) en micronutriënten (vitaminen, mineralen, fyto-nutriënten en anti-nutriënten). Waar heb je ze voor nodig? Wat gebeurt daarmee in ons lichaam? Wat zijn de fysiologische en biochemische stappen?

Maar we beginnen bij het begin: de spijsvertering. Alles wat we eten en drinken ondergaat diverse bewerkingen voor het opgenomen kan worden in het lichaam. Uiteraard kan daar ook het nodige in mis gaan en dat is (soms heel goed) te merken. Een kleine aanpassing in de voeding kan veel verlichting geven maar ook problemen helemaal oplossen.

Cholesterol is natuurlijk ook een thema. Hoe wordt het gemaakt, waar heb je het voor nodig en wat kun je doen met voeding (of supplementen) als de cholesterolspiegel te hoog blijkt? 
Voedingcoach
Sport en voeding lymfe-taping Q and A
Data 2020: 16 t/m 20 sept - VOL
Data 2021: 9 t/m 13 maart
Locatie: Balk
Tijd: 9.30 tot 16.30
Kosten: 395 euro
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Opgeven: info@evenwijs.frl
Informatie: 0514-750237*
Het lichaam laat het weten als bepaalde grondstoffen niet of nauwelijks aanwezig zijn. Er ontstaan dan bepaalde klachten of symptomen. Bij een vitamine A tekort onstaan problemen met de afweer en de slijmvliezen, bij een magnesiumtekort zie je veel spanning en onrust en bij een vitamine B tekort is het slecht gesteld met de stress-bestendigheid. Zo heeft elk nutriënt een kenmerkend iets.

We behandelen de belangrijkste vitaminen, mineralen en vetzuren. Wat doen ze? Waar heb je ze voor nodig? Als je de tekorten herkend is het natuurlijk zaaks om ze weer op orde te krijgen. Red je dat met voeding? Of is het toch handiger om (tijdelijk) een supplement in te nemen? Welke kies je dan? Welke kun je beter laten staan?

Na het volgen van deze cursus kijk je beslist anders tegen bepaalde voedingsmiddelen aan. Je bent in staat een keuze te maken gebaseerd op kennis (in plaats van een keuze gebaseerd op 'ze zeggen..').
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
E-learning?
Voeding I is (deels) via e-learning te volgen. Je volgt de lessen op een moment dat het jouw uitkomt. In je eigen stoel op je eigen pc of tablet. Heb je genoeg aan de basis? prima. Wil je meer? dan volg je ook de plus. Ga je voor een diploma? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding I naar een docentencontactdag in Balk.

Ga naar ons online studiehuis als je meer informatie over onze online studiemogelijkheden wilt.