Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Lymfedrainage vervolgcursus - MLD III
Een secundair lymfoedeem ontstaat vaak als gevolg van een lichamelijk trauma; een operatie of een snijwond. De meest voorkomende secundaire lymfoedemen ontstaan als gevolg van een borstoperatie (mamma carcinoom) waarbij de oksel lymfknopen worden uitgeruimd (oksel toilet). In veel gevallen ontstaat dan een arm-oedeem maar ook een borst- of thorax-oedeem behoort tot de mogelijkheden. Als gevolg van een trauma in de buik (operatie of snijwond) kan een secundair been-oedeem ontstaan.
Deelopleiding - 4 dagen
Voor wie is deze cursus?
Om aan deze therapeutische verdieping deel te kunnen nemen moet je MLD I en MLD II hebben gevolgd.

Studiebelasting
MLD III duurt 4 dagen. De studiebelasting beslaat ongeveer 32 uur; 10 uur theorie, 14 uur praktijk en ongeveer 8 uur zelfstudie.

Examinering
De therapeutische verdieping wordt afgesloten met een examen. Indien men zakt voor het examen wordt de mogelijkheid geboden tot een herexamen.

Men komt in aanmerking voor het diploma 'Lymfedrainage Therapeut' indien men het examen met goed gevolg heeft afgelegd.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Parkinson
- Bijnieren
- Speed-up dag
- Topdag voeding
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Farmacologie
- Praktijkvoering
-
P&T Jong volwassenen
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Voedingscoach
- Epifysiologie I
- Epifysiologie II
- Epifysiologie III
- Lymfedrainage therapeut
- HBO beroepsopleiding ONT
- Evenwijs Viert Event
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Paleo Patisserie
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Studiebeurs aanvragen

 
MLDIII
Tijdens deze therapeutische verdieping bekijken we verschillende post-operatieve situaties en gaan in op de bijbehorende specifieke behandelmogelijkheden.

Je kunt een afrit die doorgesneden is (agv een operatie bijvoorbeeld) maar beter niet gebruiken. Het 'verkeer' moet worden omgeleid. Je leert hoe je dat kunt doen en hoe je het lichaam kunt stimuleren tot de aanmaak van nieuwe lymfvaten.
30 jarig
Jubileum
Datum: ntb (najaar 2020)
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 270,-
Inbegrepen: koffie, thee en lunch
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Kenmerkend van een secundair oedeem is dat de oedeemvorming in de buurt van het trauma begint en langzaam naar de uiteinden 'kruipt'. Handen en voeten blijven dus nog geruime tijd oedeemvrij.

Voor een patiënt is een secundair oedeem bijzonder onaangenaam. Het aangedane deel neemt in de loop van tijd steeds meer toe in omvang. Dit levert niet alleen een cosmetisch probleem op, ook de kans op complicaties (zoals wondroos) neemt duidelijk toe.

Er komen verschillende nieuwe massagetechnieken aan de orde. We gaan masseren en bandageren teneinde een oedeem te kunnen terugbrengen naar een aanvaardbaar niveau. Uiteindelijk is ons doel het resultaat te conserveren.

In deze derde en laatste module van de opleiding tot lymfedrainage therapeut bespreken we ook verschillende aanvullende adviezen die je een lymfoedeem patiënt mee kunt gegeven. Beweging, voeding, het gebruik van kousen en de inzet van supplementen. Allemaal zaken die een patiënt kunnen helpen bij het beheersen en het in de hand houden van zijn/haar oedeem.

Deze module is een uitdaging voor de echte doorzetters en een verdieping die zeker een keer van pas kan komen.

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement