Voedingcoach
in de keuken

Praktische informatie

Voeding II - praktijk
module voedingscoach - 1 dag in de keuken

De oermens in ons heeft behoefte aan voeding, niet aan vulling. Sowieso functioneert ons lichaam beter als we het voorzien van de juiste stoffen; eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend.

In deze praktijkcursus leggen we een uitstekende basis voor een gezonde voedingsstijl. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.
Data: 8 september
8 oktober - VOL
5 november - VOL
12 november - nog 1 plek
8 december
Tijd: 10.30 tot 19.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 97,-
Inbegrepen: koffie, thee en materiaalkosten
Opgeven: info@evenwijs.frl
Informatie: 0514-750237*
Voor wie is deze cursus?
Voor cursisten die de basiscursus voeding (VOE I) op locatie of via e-learning (lees meer) reeds hebben gevolgd.


Docenten
Plonie Bos en Sjouk van der Meulen.
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Topkoken
Fermenteren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en Voeding II

Bijscholingen
Gewichstbeheersing
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Je leert werken met natuurlijke basisproducten en kunt na deze cursus niet alleen verschillende alternatieven bedenken maar ook zelf maken. Je krijgt antwoord op tal van praktische vragen. Bijvoorbeeld: hoe bak ik een taart als ik geen gluten wil gebruiken? Hoe maak ik soep als ik geen zakje in huis heb? Hoe combineer ik dingen? Wat kan ik verzinnen als alternatief voor brood, wrap of crackers? Wat te doen als ik geen suiker wil gebruiken? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat doe ik als ik pasta of rijst wil? Wat zijn de alternatieven? Hoe hou ik het ook nog leuk aan tafel?

Als het goed is heb je de theoretische achtergrond (wat de motivatie is voor het gebruik van bepaalde producten) al gehad tijdens de basiscursus (Voeding I). Dat is ook de reden dat we direct aan de slag gaan in de keuken. We maken verschillende gerechten voor lunch en diner en  gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals vis, vlees, eieren, groenten, knollen, fruit, paddestoelen, zeewier en noten en zaden. We kiezen bovendien voor vetten die gezondheidsondersteunend werken.

Je krijgt nuttige en inspirerende tips ten aanzien van bereidingswijzen en ingrediënten. Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten samen proeven en is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Studiebelasting
Voeding II duur 1 dag. Het totaal aantal uren zelfstudie, inclusief het uitvoeren van opdrachten, wordt geschat op 51. Bij deze berekening volgen we de richtlijnen van het European Credit Transfer System (ECT). Bij de ECT berekening wordt uitgegaan van het feit dat je de stof na bestudering volledig beheerst en kunt reproduceren. Het totaal aantal ECT's voor voeding II bedraagt 2,13.
webinars sport en voeding
 
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement