Detoxen is hetzelfde als ontgiften. Je zet je lichaam aan tot het verwijderen van gifstoffen (toxen). Je kunt detoxen ook zien als een inwendige reiniging, je haalt er even flink de bezem door en gooit weg wat je niet meer nodig hebt.

Detoxen levert veel gezondheidswinst op. De meeste mensen voelen zich na een detox kuurt frisser en energieker. Tijdens een detox kuurtje kan dat echter anders zijn. Je merkt er wél iets van als je gaat opruimen.

Detox driedaagse
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Bijnieren
- TopKoken
- Allergie-Weg
- Fermenteren
- Topdag voeding

- Bloeddrukregulatie

- Sport en voeding I
- Sport en voeding II
- Maagcorrectie afterlife
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Lymfedrainage I
- Lymfedrainage II
- Lymfedrainage III
- Biochemie
- Farmacologie
- Praktijkvoering
- P&T jong volwassenen
- Voedingscoach
- Epifysiologie I
- Epifysiologie II
- Epifysiologie III
- Lymfedrainage therapeut
- HBO beroepsopleiding ONT
- ONT-aangepast programma
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Terugkomdagen
- Paleo Patisserie
- Alvast aan de slag
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst
- Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren

Praktische informatie

Data: van 8 t/m 10 april 2020
Tijd: 9.30 tot 16.30 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 325 euro p.p. (all-in)
Informatie: 0514-750237*
Opgeven: info@evenwijs.nl
workshop
Allergie
weg
Aan- en afmeldingvoorwaarden
Detoxen kun je op veel manieren aanpakken en voor elke methode is wel wat te zeggen. Sommige kuurtjes zijn kort, anderen duren langer. De ene vorm is makkelijker te doen dan de andere. Totaal vasten (niet-eten) is qua organisatie makkelijk; het kost je geen extra tijd, je hoeft niets in huis te halen en hebt ook geen afwas. Qua beleving kan het heel anders uitpakken. En het is ook niet gezegd dat totaal vasten het meest effectief is. Er zijn tenslotte vele wegen die naar (een schoon) Rome leiden.

Tijdens deze detox driedaagse gaan we in tegenstelling tot niet-eten juist voedingsmiddelen en kruiden inzetten die de detoxificatie ondersteunen.

Om te beginnen krijg je hier je ontbijt. Na het ontbijt gaan we het detoxen in de praktijk brengen. Daar hoort natuurlijk creatief en functioneel bewegen bij. Soms moet er namelijk iets 'gejaagd' of 'verzamelt'. Water en licht speelt ook een rol bij het detoxen. Ook daar gaan we heel praktisch mee aan de slag. Na het creatief bewegen duiken we de keuken in en maken een heerlijke detox-lunch klaar.

Na de lunch volgt detox-theorie. Wat is er allemaal mogelijk, wat zijn de voor- en nadelen, wat doe je, waarom doe je dat, waar hou je rekening mee, etc.

Na afloop krijg je een 'detox-tas' mee. Deze bevat de belangrijkste spullen (zaken die ingewikkeld of lastig te krijgen zijn) plus recepten om thuis een detox-avondmaaltijd te maken. Op een boodschappenlijstje staan de (meer eenvoudige) spullen die je zelf nog moet halen.

Voor wie is deze driedaagse?
Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp kan deelnemen.

Docenten
Dorothé Lueb, Roelina Banga, Sjouk van der Meulen, Nelleke Dijkstra.

Belangrijk om te weten
Als je medicijnen gebruikt verwachten we van je dat je de deelname aan deze drie-daagse vooraf overlegt met je behandelend arts of specialist. Detoxen heeft namelijk invloed op de half-waarde tijd van medicijnen. Een voorschrijver kan je vragen daaromtrend beantwoorden.

De detox-tas

De detox-tas is voor één persoon. Wil je dat het thuis-front ook een detox-maaltijd krijgt dan is dit tegen een meerprijs te realiseren.

Tijdens deze driedaagse leer je de praktijk én de theorie van de detoxificatie.

Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum