Detoxen is hetzelfde als ontgiften. Je zet je lichaam aan tot het verwijderen van gifstoffen (toxen). Je kunt detoxen ook zien als een inwendige reiniging, je haalt er even flink de bezem door en gooit weg wat je niet meer nodig hebt.

Detoxen levert veel gezondheidswinst op. De meeste mensen voelen zich na een detox kuurt frisser en energieker. Tijdens een detox kuurtje kan dat echter anders zijn. Je merkt er wél iets van als je gaat opruimen.

Detox vierdaagse
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT Modules Diversen Informatie
Fermenteren
Topdag Voeding
De kracht van ketose
Metamorfosemassage
Hoofdpijn en migraine
Vruchtbaarheidsstoornissen
Inzicht in het lymfesysteem
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
Schüssler celzout therapie
HBO beroepsopleiding ONT
Epigenetisch M/D specialist

BrainQ ECS
BrainQ ADHD
BrainQ Level 1
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Praktische informatie

Data: 23 t/m 26 mei
Tijd: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 475 euro
Informatie: info@evenwijs.nl
workshop
Detoxen kun je op veel manieren aanpakken en voor elke methode is wel wat te zeggen. Sommige kuurtjes zijn kort, anderen duren langer. De ene vorm is makkelijker te doen dan de andere. Totaal vasten (niet-eten) is qua organisatie makkelijk; het kost je geen extra tijd, je hoeft niets in huis te halen en hebt ook geen afwas. Qua beleving kan het heel anders uitpakken. En het is ook niet gezegd dat totaal vasten het meest effectief is. Er zijn tenslotte vele wegen die naar (een schoon) Rome leiden.

Tijdens deze detox vierdaagse gaan we in tegenstelling tot niet-eten juist voedingsmiddelen en kruiden inzetten die de detoxificatie ondersteunen.

Om te beginnen krijg je hier je ontbijt. Na het ontbijt gaan we het detoxen in de praktijk brengen. Daar hoort natuurlijk creatief en functioneel bewegen bij. Soms moet er namelijk iets 'gejaagd' of 'verzamelt'. Water en licht speelt ook een rol bij het detoxen. Ook daar gaan we heel praktisch mee aan de slag. Na het creatief bewegen duiken we de keuken in en maken een heerlijke detox-lunch klaar.

Na de lunch volgt detox-theorie. Wat is er allemaal mogelijk, wat zijn de voor- en nadelen, wat doe je, waarom doe je dat, waar hou je rekening mee, etc.

Na afloop krijg je een 'detox-tas' mee. Deze bevat de belangrijkste spullen (zaken die ingewikkeld of lastig te krijgen zijn) plus recepten om thuis een detox-avondmaaltijd te maken. Op een boodschappenlijstje staan de (meer eenvoudige) spullen die je zelf nog moet halen.

Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is deze vierdaagse?

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp kan deelnemen.

Docenten
Dorothé Lueb, Roelina Banga, Sjouk van der Meulen, Nelleke Dijkstra.

Belangrijk om te weten
Als je medicijnen gebruikt verwachten we van je dat je de deelname aan deze vier-daagse vooraf overlegt met je behandelend arts of specialist. Detoxen heeft namelijk invloed op de half-waarde tijd van medicijnen. Een voorschrijver kan je vragen daaromtrend beantwoorden.

De detox-tas
De detox-tas is voor één persoon. Wil je dat het thuis-front ook een detox-maaltijd krijgt dan is dit tegen een meerprijs te realiseren.

Tijdens deze vierdaagse leer je de praktijk én de theorie van de detoxificatie.

Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Fertiliteit