Detoxen is hetzelfde als ontgiften. Je zet je lichaam aan tot het verwijderen van gifstoffen (toxen). Je kunt detoxen ook zien als een inwendige reiniging, je haalt er even flink de bezem door en gooit weg wat je niet meer nodig hebt.

Detoxen levert veel gezondheidswinst op. De meeste mensen voelen zich na een detox kuur frisser en energieker. Tijdens een detox kuur kan dat echter anders zijn. Je merkt er wél iets van als je gaat opruimen.

Detox vierdaagse
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Hoofdpijn en migraine
Fertiliteitsstoornissen
Metamorfosemassage
Stress Tolerantie Training
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Praktische Biochemie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Praktische informatie

Data: 23 t/m 26 april 2024
Tijd: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 475 euro
Informatie: info@evenwijs.nl
workshop - 4 dagen
Detoxen kun je op veel manieren aanpakken en voor elke methode is wel wat te zeggen. Sommige kuurtjes zijn kort, anderen duren langer. De ene vorm is makkelijker te doen dan de andere. Totaal vasten (niet-eten) is qua organisatie makkelijk; het kost je geen extra tijd, je hoeft niets in huis te halen en hebt ook geen afwas. Qua beleving kan het heel anders uitpakken. En het is ook niet gezegd dat totaal vasten het meest effectief is. Er zijn tenslotte vele wegen die naar (een schoon) Rome leiden.

Tijdens deze detox vierdaagse gaan we in tegenstelling tot niet-eten juist voedingsmiddelen en kruiden inzetten die de detoxificatie ondersteunen.

Om te beginnen krijg je hier je ontbijt. Na het ontbijt gaan we het detoxen in de praktijk brengen. Daar hoort natuurlijk creatief en functioneel bewegen bij. Soms moet er namelijk iets 'gejaagd' of 'verzamelt'. Denk bijvoorbeeld aan spullen voor de lunch. Water en licht speelt ook een rol bij het detoxen. Ook daar gaan we heel praktisch mee aan de slag. Met onze wildpluk maken we een heerlijke detox-lunch klaar en dat vraagt om creativiteit, je weet namelijk niet wat je vind....

Tijdens (korte) theorielessen leer je wat is er allemaal mogelijk is, wat zijn de voor- en nadelen van een methode zijn, wat doe je, waarom doe je dat, waar hou je rekening mee, etc.

Na afloop van de dag krijg je een 'detox-tas' mee. Deze bevat de belangrijkste spullen (zaken die ingewikkeld of lastig te krijgen zijn) plus recepten om thuis een detox-avondmaaltijd te maken. Op een boodschappenlijstje staan de (meer eenvoudige) spullen die je zelf nog moet halen.

Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is deze vierdaagse?

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp kan deelnemen.

Docenten
Dorothé Lueb, Roelina Banga, Afke Odinga, Joyce Bakker en natuurlijk ons keukenteam.

Belangrijk om te weten
Als je medicijnen gebruikt verwachten we van je dat je de deelname aan deze vier-daagse vooraf overlegt met je behandelend arts of specialist. Detoxen heeft namelijk invloed op de half-waarde tijd van medicijnen. Een voorschrijver kan je vragen daaromtrend beantwoorden.

Meenemen
Voor deze vierdaagse neem je zelf een yogamatje, een zwem outfit plus handdoek, kleding waarin je sportief bezig kunt zijn, sportschoenen en ivm zweten eventueel een extra sport-kleding setje.

Voor de detox-thuis maaltijd heb je af en toe een staafmixer nodig. Die heb je of neem je mee naar je overnachtingsplek.

De detox-tas
De detox-tas is voor één persoon. Wil je dat het thuis-front ook een detox-maaltijd krijgt dan is dit tegen een meerprijs te realiseren.

Keuzevak
Deze vierdaagse kun je als keuzevak opnemen in je ONT op maat traject.
Tijdens deze vierdaagse leer je de praktijk én de theorie van de detoxificatie.

Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum