Evenwijs therapeuten netwerk
therapeuten netwerk
Evenwijs netwerk
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
TopKoken
Blaas en nieren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren
Meer informatie Sanne
Terug naar bovenaan de paginaTerug naar bovenaan de pagina

Even voorstellen:


”De huid is de spiegel van de ziel……”

Na in de Horeca mijn sporen verdiend te hebben, en alle papieren bij elkaar gehaald te hebben van café- en restaurantbedrijf tot gastvrouw, besloot ik op 28 jarige leeftijd dat het roer om moest. Mijn voorkeur ging uit naar schoonheidsspecialiste, zoals mijn moeder, of bioloog / ornitholoog, zoals mijn vader.

Aangezien er een onderdeel van de Academie voor Cosmetiek in Den Helder zat, leek mij dat de eerste keus. Zou het niet bevallen, kon ik altijd nog switchen. Na 2 jaar mocht ik naar het geneesmiddelenbedrijf WALA in de buurt van Stuttgart (Dld) om ingeschoold te worden tot Dr. Hauschka Therapeut. En daar sloeg de vlam in de pan. De holistische zienswijze, de homeopathische basis, de filosofie, de zorgvuldigheid waarmee geoogst en gewerkt werd, de andere wijze van behandelen, de lymfestimulatie, de zorg voor het milieu, alles sprak mij enorm aan.

Aangezien mijn moeder, Jetty Blok-de Leeuw, de eerste buitenlandse Dr.Hauschkatherapeut was geweest (1964), in de pioniersfase van dit prachtige merk, waren de producten mij zeer vertrouwd. Ik was ermee opgegroeid! Maar ik was daardoor ervan overtuigd dat er veel meer mee kon. Dus ik specialiseerde mij in acne, eczeem, allergieën en littekens. Daarbij maak ik gebruik van in- en uitwendige therapie waarbij ik uitga van bovenstaand thema. Bovendien zorg ik regelmatig voor bij- en nascholing omdat ik mijn vakkennis goed op peil wil houden, en werk ik graag met collegae, artsen en andere therapeuten. Ik vind contact, uitwisseling en aanvulling essentieel. We kunnen zoveel van elkaar leren! Daarom geef ik ook graag workshops en voordrachten over de verschillende aspecten van mijn werk.

Bij al mijn behandelingen staat de kwaliteit van aanraking, warmte en omhulling centraal. Inmiddels is er een prachtig evenwicht ontstaan in mijn praktijk tussen enerzijds de uitgebreide 2- uursbehandelingen, waarbij ik met een voetbad begin en uiteindelijk ook weer eindig, en mensen in deze 2 uur ” uit de wereld” mag nemen, en anderzijds de intensieve behandelingen waarbij huidproblemen voorop staan. Deze huidproblemen terug te brengen naar een normaal huidbeeld, waarbij de cliënt ook als nieuw in de wereld gaat staan is geweldig werk. Je merkt dat er een groeiend bewustzijn komt bij degene die behandeld wordt, waarbij ook de seizoensbeleving en de seizoensvragen hun entree maken. Mensen komen weer in contact met de natuur en dichter bij zichzelf.

Ook de palliatieve zorg heeft mijn aandacht waarbij ik het geluk heb om samen met het Hospice in Den Helder te mogen werken. Heel bijzonder en warm werk!

Omdat ik erg geïnteresseerd ben in ecologische processen, assisteer ik al vele jaren mijn vader bij zijn onderzoek naar de Blauwe Reiger in Nederland en de Zeearend in Noorwegen. Sinds 2008 doe ik het onderzoek naar zeearenden in Lapland, zelfstandig. Ook voor de VogelWerkgroep in Den Helder ben ik 19 jaar actief bij de Stookolieslachtoffertellingen en de Blauwe Reiger kolonies in de Noordkop. Hierdoor ben ik veel in de echte natuur, waarbij de flora en kruidenleer mijn grote belangstelling hebben. Dus alsnog amateurbioloog geworden.
Ik geef regelmatig lezingen in het land over met name de Zeearend, omdat deze enorme vogel de mensen al eeuwen aanspreekt. Ik probeer dan een kijkje te geven in het daagse leven van de Zeearend en een link te leggen hoe wij in de toekomst met deze vogel kunnen omgaan. En omdat hij aan het hoofd van de voedselkring staat, net zoals wij mensen, is hij ook een prachtige ecologische graadmeter.

Ons gezin bestaat uit mijn man Rob, werkzaam bij de Marine, mijn zoon Dylan(18) die bezig is met zijn examen 6 VWO, en onze prachtige gehandicapte dochter Skye (14). Skye heeft het syndroom van Cockayne een zeer zeldzame erfelijke aandoening. In Nederland zijn slechts 5 patiënten bekend. Haar syndroom houdt in dat zij vroegtijdig veroudert en ondanks dat zij dus een zeer snelle degeneratie kent, ontwikkeld zij geen kanker. Dat hoort bij dit syndroom en dat maakt deze kinderen erg interessant voor de wetenschap.

Als wij de vinger zouden kunnen krijgen achter het geheim van dit syndroom, dan zou dat van groot belang kunnen zijn voor de mensheid. Als ouders hebben wij daardoor noodgedwongen een intensieve 18-jarige medische spoedcursus gekregen. En die is bij tijd en wijle hard nodig! Skye doet het echter geweldig en gaat nog steeds met rolstoel en al mee met ons op onze reizen met de caravan naar het Noorden op bezoek bij de arenden.

Al enige tijd voelde ik de noodzaak om mijn uitwendige behandelingen op een betere wijze te combineren met mijn inzichten omtrent preventieve gezondheid. Zo kwam ik terecht bij Evenwijs, waar ik met heel veel plezier de opleiding tot Epigenetisch Therapeut volg. Voor mijn gevoel valt alles nu op zijn plaats en ik hoop met deze vernieuwde inzichten nog vele jaren mijn werk op een goede wijze te mogen doen.

Opleidingen en maatschappelijke functies:

1991 Diploma Stivas Schoonheidsspecialist
Diploma WALA / Dr.HauschkaTherapeut Duitsland
1993 Redactie + oprichter WALA vakblad Helios
1994 Artsen- en winkelvoorlichter voor geneesmiddelenbedrijf WALA
Diploma Ritmische Massage
1995 Diploma orthomoleculaire geneeskunde
1998 Diploma AromaTherapeut Duitsland
2000 Dr. HauschkaTherapeut van het jaar
2001 Docent Anatomie & Fysiologie NH Academie STIVAS/KOC/TCI
2002 Oprichting schoolplein voor ouders Methylschool Bergen NH
2003 Oprichting Werkgroep Venus Therapeuticum Apeldoorn
2009 Trainer Werkgroep Venus
2010 Palliatieve Zorg
Trainingen Hospice Vrijwilligers en Verpleegkundigen
2013 werkgroep Verpleegkundige in de oncologische Zorg
2015 Diploma Epigenetisch Therapeut I + II
Diploma Lymfedrainage I, II en III (Vodder / Wittlingen)
Diploma Iriscopie
Oprichting Café-op-1-been, ontmoetingsplek ouders Methylschool
2016 Diploma Epigenetisch Therapeut III


Zo, nu weet je als lezer heel veel van mij, dus is het nu jouw beurt.
Ik kijk ernaar uit om kennis met je te maken…..

Lees meer
.

Epigenetisch Therapeut II

Sanne van den Berg - Blok
Orthomoleculair voedingscoach
PNI (psycho-neuro-immunologie)
Manuele Lymfedrainage
Huidtherapeut (homeopatisch)
Dr. Hauschka therapeut

Vakgebieden:

Naam: Sanne van den Berg - Blok
Plaats: 1788 RP Julianadorp
Telefoon: 0223-645542 / 06-10916488
Email: rob.sanne@hetnet.nl
Website: