bacteriƫn aan het werk...


Fermenteren is helemaal hot! Het lijkt nieuw maar is in feite zo oud als de mensheid. Met de komst van de koelkast en de fabriek zijn we gestopt met thuis fermenteren en dat is best jammer. Vooral ook omdat het zo makkelijk is. Goedaardige bacteriƫn, schimmels, gisten en enzymen doen het werk voor ons. We hoeven ze alleen een beetje te sturen. Ze breken eiwitten, vetten en koolhydraten voor ons af waardoor ze makkelijker verteerbaar worden. Bovendien ontstaan er stoffen die onze gezondheid ondersteunen.
Fermenteren - de basis
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Fermenteren
Lymfetaping
Kracht van ketose
Overgangsklachten
Schildklier 2 daagse
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Hirudo therapeut
Stress Tolerantie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Puur Variatie
Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Vroeger had je zuurkool uit de ton, ingelegde augurken en mosterd. Nu komen we ook in aanraking met oosterse en zuidelijke smaken. De bekendste zijn wel de atjar van de Chinees en de Indiase chutney.

Zuurkool kun je prima zelf maken maar je kunt net zo makkelijk andere groenten fermenteren, krokante pickles maken of een kombucha drank maken. We storten ons deze middag vol op het fermenteren en leren je de basisprincipes zodat je meteen thuis aan de slag kunt. Een begin is er al, want je kunt de spullen die je deze middag maakt meenemen naar huis om ze daar verder te begeleiden.
in de keuken