Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
2019 - evenwijs jubileum jaar

Jubileum event

Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
Topdag voeding
Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren

Kennis delen

Je kunt het beste zo jong mogelijk beginnen met gezond ouder worden.

Stichting Wetenswijs is o.a. opgericht om minder-draagkrachtige jongeren de kans te geven een opleiding of cursus in de evolutionaire geneeskunde te volgen.
Samen eten levert meer voeding op dan je denkt.

In de
Evenwijs keuken wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke en biologische ingrediënten. Elke maaltijd wordt met zorg en aandacht bereid.

Samen eten levert naast daadwerkelijke voeding ook geestelijke voeding op.

Zonder muziek geen feest.

Op 6 juli staat ons jubileum event gepland.

Muziek, dansen, eten, gezellig samenzijn, you name it...

Kennis groeit als het in vruchtbare aarde valt.

Puur inspiratie is een kookboek voor de pure genieter. Het komt begin 2019 uit.
Feestballonnen
2019 wordt een jaar waarin we veel activiteiten uitrollen. We laten diverse feestballonnen op. Het hoogtepunt is natuurlijk ons evenwijs event op 6 juli.

In het kader van de feestballonnen-aktie verloten we elke maand een aantal prachtige Evenwijs tassen mét inhoud. In februari hebben we fermentatie pakketten verloot. In maart hebben we Paleo jaarabonnementen verloot. In april hebben we Choco Smulpakketten. In mei opleidingsbudgetten van 75 euro. In juni verloten we vier rook-pakketten. Deze pakketten bevatten een handzame rookoven, een 'how to do' receptenboek en een zak rooksnippers zodat je er meteen mee aan de slag kunt. In juli en augustus hebben we geen verloting. In september gaan we weer los.  

Je dingt mee met de verloting als je 1) op locatie bent om een cursus te volgen; 2) de aktie liked en deelt op facebook; 3) jezelf alvast aanmeld voor deelname aan ons evenwijs event. Binnen deze groepen verloten we de pakketten. De verloting vindt op de laatste dag van de maand plaats.

In de maand juni hebben we vier rookpakketten verloot.

Wetenswijs

Samen eten

In 2019 bestaan we 30 jaar!
In 1989 zijn we in Arnhem begonnen onder de naam Ratatoskr (de naam van het eekhoorntje op de wereld es Yggdrasil). Later zijn we bekend geworden onder de naam 't kruidenvrouwtje. In 2000 zijn we in Friesland terecht gekomen. In 2002 hebben we een naam gekregen die beter pastte bij ons aanbod. We varen sinds die tijd onder de evenwijs vlag.
 

We hebben ons sinds het begin bezig gehouden met het verspreiden van natuurgeneeskundige en evolutionaire kennis en zijn van plan daar nog een hele tijd mee door te gaan.
Stichting wetenswijs
Vanuit de gedachte: je kunt het beste zo jong mogelijk beginnen met gezond ouder worden is begin 2019 de stichting Wetenswijs opgericht. Deze stichting wil o.a. minder-draagkrachtige jongeren de kans te geven een opleiding of cursus in de evolutionaire geneeskunde te volgen. De eerste actie van de stichting Wetenswijs is de sponsoring van de P&T driedaagse voor jong volwassenen.

De stichting is, om z'n werk te kunnen doen, afhankelijk van donateurs. Evenwijs geeft alvast een voorzetje door tijdens het jubileumjaar 1% van al het cursusgeld te doneren aan deze stichting.
Als je een cursus bij evenwijs volgt zorg je er dus vanzelf voor dat deze stichting in staat is veel jongeren op weg te helpen richting een bewustere keus. Mocht je het werk van deze stichting willen steunen dan zijn persoonlijke donaties natuurlijk welkom.

Stichting Wetenswijs is ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 73659800. Het bankrekeningnummer van de stichting is NL57.RBRB.0778159973.
Samen eten
Samen eten levert meer voeding op dan je denkt.
In de Evenwijs keuken wordt uitsluitend gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Vulling? daar doen we niet aan. Elke maaltijd wordt met zorg en aandacht bereid en dat proef je. Samen eten levert naast daadwerkelijke voeding ook geestelijke voeding op omdat je het samen doet.

In ons jubileumjaar organiseren we verschillende samen eten activiteiten. Hou de agenda maar in de gaten.
3d small people carrying books. 3d image. Isolated white background.
Kennis delen
Kennis delen is altijd al onze passie geweest. Dat doen we door inspirerende thema's uit te diepen en in de vorm van cursussen en opleidingen te verspreiden. Kennis delen doen we ook door informatiebrochures uit te geven. Brochures die gretig aftrek vinden en door veel therapeuten in de praktijk gebruikt worden. Kennis krijgt ook vorm in onze boeken: Lekker Anders, Etenswijs I, II en III. In het kader van ons jubileumjaar lanceren we een heel nieuw kookboek: Puur Inspiratie. Puur Inspiratie is een Keuken-Groei-Boek. Je begint met de basis en kunt je abonneren op de aanvullingen.
Facebook winnaar:
Ilona Kuik

Event aanwezige winnaar:
Heleen Fluitman
? (degene met de envelop waar de bon in zit)

Locatie winnaars:
Lot-nummer 447
Vector red dart arrow hitting in the target center of dartboard. Metaphor to target success, winner concept. Isolated on white background
En de juni winnaars zijn.....

Evenwijs Viert Jubileum Event
Op 6 juli was het Evenwijs Viert Jubileum Event. Het was een gezellige boel met live muziek, hapjes, drankjes, workshops, lezingen enzovoort. Het hele gebeuren stond in het teken van vibratie en trilling.

De aftrap werd gedaan door Dorothé. Josien wist ons daarna met haar vibratie cabaret in de juiste stemming te brengen. Uiteraard konden we niet om het taartenbuffet van Conjes heen. Het zag er niet alleen prachtig uit, het smaakte ook naar meer. Gelukkig was er voldoende voor de tweede en zelfs een derde ronde. Na de koffie (met veel taart) voerde Sjoerd ons mee in de wereld van de didgeridoo's. Zien, horen, beleven en vooral proberen er zelf ook een autenthiek geluid uit te krijgen. Dat viel nog niet mee. De lunch was geregeld door ons keukenteam Sjouk en Nelleke. Zoals te verwachten was de lunch weer geweldig. Biologisch lam aan het spit, vers gerookte poon en een stoofschotel op open vuur. Soepje, fruit, salades. En dat alles aangekleed met live muziek van Plunder (onze huisband inmiddels), verschillende labyrinten van Heleen en prachtige (edele) staffen van Jan. Er is zelfs sprake geweest van een creatieve bijdrage van de feestgangers (die na de vakantie op de locatie te bewonderen is). Na de pauze was er een heel bijzondere klankschalen workshop van Pim en Dorien, over triling gesproken.... Hierna werden we verwacht in het noodgebouw voor geschiedenisles en biodance. De dag werd afgesloten met de presentatie van Puur Inspiratie, een drankje en een hapje. Een fijne afsluiting van een bijzondere dag.