Online education with young woman using her tablet
 
Kennis blijft belangrijk
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
Bijnieren
TopKoken
Fermenteren
Blaas en nieren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Biochemie
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren
Documenten
Online trainingen
Teleo-anticipatie
Gelukkig hebben we allemaal een frontale cortex gekregen zodat we kunnen teleo-anticiperen. Wat dat is? Inschatten wat er gaat komen en daar alvast op inspelen.

In het kader van de teleo-anticipatie hebben we vanaf nu een live-stream van onze theoretische scholingsactiviteiten.

Op-locatie
De voordelen van een op-locatie scholingsactiviteit zijn duidelijk. Er is rechtstreeks docentencontact en er kan ingespeeld worden op de vragen die leven. Bovendien zorgen we er samen voor dat het keuken- en locatieteam werk (en inkomen) heeft en de bioboer, de koffieboer en de eierboer ook van de spullen afkomen. Verder hebben we natuurlijk van alles paraat om je afweersysteem een extra boost te geven: tijm in de lucht, zwavel in de tobbe en lange golf straling in de kabine.

On-line
De voordelen van een on-line scholingsactiviteit zijn ook duidelijk. Je kunt iets langer in bed blijven liggen, hoeft niet te reizen en maakt gebruik van je eigen vertrouwde omgeving. Er gaat tenslotte niets boven home-sweet-home. En ook als je een beetje ziekig bent, kun je de scholing gewoon volgen.

Aangezien er bij erkende scholingsactiviteiten een aanwezigheidsplicht is, moeten deelnemers een presentielijst tekenen. Bij op-locatie scholingen is dat geen probleem.

Bij on-line scholingen gaat het nét even anders. Deelname aan de live-stream wordt geregistreerd (je logt in via een persoonlijke link) en tijdens de stream vinden regelmatig terugkoppelmomenten plaats (je moet ergens op reageren). Zo weten we of je er (nog) bent en de lessen inderdaad volgt. Alleen intekenen is dus niet voldoende.

Hoe en wat
Voorafgaand aan een scholingsactiviteit krijg je van ons instructies wanneer en hoe je jezelf aanmeld voor een on-line activiteit. Het cursusmateriaal sturen we per post naar je toe.

Je hoeft dus nu nog niets te doen. Pas als het instructie mailtje bij je in de bus valt kun je je aanmelden voor een on-line stream.

Evenwijs kenniscentrum
kenniscentrum
Tijm
Tijm versterkt de thymus. Een orgaan verantwoordelijk voor de productie en programmatie van T-lymfocyten. Deze jongens helpen bij het vinden van een immuun antwoord als je overlopen wordt door indringers (virussen, bacteriën).

Je kunt ter versterking van je afweer thee zetten van tijm (en drinken natuurlijk) maar ook een paar druppels essentiele tijmolie in een aromabrandertje doen en je ruimte ermee aromatiseren. Let op: alleen natuurlijke olie werkt.

Zwavel
Zwavel is noodzakelijk voor tal van lichaamsprocessen en structuren. In het kader van je afweer heb je het nodig als bouwstof voor immuun-structuren, bovendien helpt het je afweersysteem bij het identificeren van indringers (virussen, bacteriën).

Zwavel kun je op verschillende manieren binnenkrijgen. Om te beginnen kun je natuurlijk zwavelhoudende voedings-middelen eten. Denk aan eieren, vis en vlees maar ook aan uien, knoflook en kolen. Een andere manier om zwavel te tanken is via een voetenbadje. Heb je de luxe van een bad dan kun je ook in bad stappen. Voeg magnesium-sulfaat (bitterzout of epson-zout) aan je bad toe en ga er ongeveer een half uurtje inzitten.

Besef: de reactie kan behoorlijk zijn. Als je immuunsysteem ineens 'spierballen' krijgt ziet het dingen die het daarvoor niet zag. Je immuunsysteem 'doet' snot, slijm en getrut. Er wordt even flink opgeruimd. Je wordt niet ineens 'ziek' na een zwavelbadje: je immuunsysteem wordt wakker en werkt indringers eruit.

Infra-rood
Virussen kunnen slecht tegen hoge temperaturen. Koorts is een prima manier om de temperatuur in je lijf omhoog te krijgen. Je kunt je systeem, ook preventief, helpen door in een
droge sauna te gaan zitten (vochtige lucht vinden virussen ook fijn, dát doe je dus niet). De temperatuur niet te hoog (50 graden is genoeg), een boekje en een kopje (tijm)thee mee. Maak het gezellig en blijf er een uurtje in.

Een extra afweer hulpmiddel blijkt lange-golf infrarood straling. Dus hop: in de infrarood cabine en als de zon schijnt: vooral naar buiten!
Tekst Virussen enzo….
    
Presentatie Virussen enzo…

Q&A Virussen enzo...