Online education with young woman using her tablet
 
Kennis blijft belangrijk
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Topkoken
Fermenteren
Topdag voeding

Sport en voeding I

Bijscholingen
Gewichstbeheersing
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Teleo-anticipatie
Gelukkig hebben we allemaal een frontale cortex gekregen zodat we kunnen teleo-anticiperen. Wat dat is? Inschatten wat er gaat komen en daar alvast op inspelen.

In het kader van de teleo-anticipatie hebben we vanaf nu een live-stream van onze theoretische scholingsactiviteiten.

Op-locatie
De voordelen van een op-locatie scholingsactiviteit zijn duidelijk. Er is rechtstreeks docentencontact en er kan ingespeeld worden op de vragen die leven. Bovendien zorgen we er samen voor dat het keuken- en locatieteam werk (en inkomen) heeft en de bioboer, de koffieboer en de eierboer ook van de spullen afkomen. Verder hebben we natuurlijk van alles paraat om je afweersysteem een extra boost te geven: tijm in de lucht, zwavel in de tobbe en lange golf straling in de kabine.

Tot nader order is de locatie gesloten en worden alle theorie-blokken online via een live-stream verzorgd. Praktische trainingen zijn afgelast of worden verzet.

On-line
De voordelen van een on-line scholingsactiviteit zijn ook duidelijk. Je kunt iets langer in bed blijven liggen, hoeft niet te reizen en maakt gebruik van je eigen vertrouwde omgeving. Er gaat tenslotte niets boven home-sweet-home. En ook als je een beetje ziekig bent, kun je de scholing gewoon volgen.

Aangezien er bij erkende scholingsactiviteiten een aanwezigheidsplicht is, moeten deelnemers een presentielijst tekenen. Bij op-locatie scholingen is dat geen probleem.

Bij on-line scholingen gaat het nét even anders. Deelname aan de live-stream wordt geregistreerd (je logt in via een persoonlijke link) en tijdens de stream vinden regelmatig terugkoppelmomenten plaats (je moet ergens op reageren). Zo weten we of je er (nog) bent en de lessen inderdaad volgt. Alleen intekenen is dus niet voldoende.

Hoe en wat
Voorafgaand aan een scholingsactiviteit krijg je van ons instructies wanneer en hoe je jezelf aanmeld voor een on-line activiteit. Het cursusmateriaal sturen we per post naar je toe.

Je hoeft dus nu nog niets te doen. Pas als het instructie mailtje bij je in de bus valt kun je je aanmelden voor een on-line stream.

Evenwijs therapeuten netwerk
on-line leren
webinars sport en voeding
De toekomst zal het leren
Basale kennis over de werking van het lichaam en de zaken die daar invloed op hebben is en blijft belangrijk.

Je lichaam is het enige voertuig wat je door de tijd heen brengt. Een soepele rit wordt gerealiseerd door een goed voertuig. Het gaat bij onze levensreis tenslotte niet alleen over kwantiteit (de lengte) maar ook om de kwaliteit.

Een voertuig kan eenvoudig of luxe zijn uitgevoerd. Beide brengen je waar je zijn moet. Wat voor alle voertuigen geldt is dat de soort brandstof en de mate van onderhoud invloed hebben op de kwaliteit van de uiteindelijke rit.

Als je weet hoe het werkt, kun je er invloed op uitoefenen. Als je weet wat je lichaam nodig heeft, kun je dat regelen. Als je weet wat het lichaam beschadigd, kun je het uit de weg gaan of neutraliseren.

Onbetaalbare zaken
Gezondheid is onbetaalbaar en dat klopt. Gezondheid is een definitie van iets ongrijpbaars. Het is een idee, een gedachte die gevormd wordt door beelden. Beelden die we bij elkaar hebben geveegd. We zien iets, we horen iets, we lezen iets. We stellen ons vervolgens voor wat gezondheid zou kunnen zijn.

Kennis is ook onbetaalbaar. Kennis kun je opdoen door ervaringen. Je hoort iets, je ziet iets en je leest iets. Tot slot doe je (misschien) iets. Dan wordt de eigen ervaring toegevoegd aan dat wat 'ze' zeggen. Eigen ervaring is onbetaalbaar. Doe het, dan weet je het.

Betaalbare doelen
Evenwijs vindt dat basale kennis over het functioneren van het lichaam voor iedereen toegankelijk moet zijn. Als je weet hoe het zit, kun je zélf beslissen. Je hebt dan zelf de touwtjes (weer) in handen.

On-line trainingen zijn niet voor iedereen ideaal, voor sommigen is het echter een perfecte oplossing. Evenwijs biedt een aantal thema's tegen een gereduceerd tarief ook online aan. lees meer....