We hebben een grote tobbe met water, genoeg hout om de boel op te stoken en flink wat magnesiumzout. Alles bij elkaar maakt dat een echte magnesium tobbe.

Magnesium?
Magnesium is nodig voor talloze enzymatische processen en een activator van verschillende stofwisselingsreacties zoals celgroei, celdeling, energieproductie, eiwitsynthese en celmembraanbescherming. Elke lichaamscel heeft magnesium nodig; zonder magnesium kunnen zenuwen, spieren, hersenen en hart niet functioneren. Dussss....

De beste magnesiumbronnen zijn groene groenten, zeevruchten, gedroogde vruchten, cacao en zeewieren. En natuurlijk onze magnesium tobbe.

Zwavel?
Af en toe zit er magnesium-sulfaat in de tobbe. Zit dit goedje erin, dan neemt je lichaam zwavel op. Zwavel is een heel belangrijk element. Het zit (hoort) in grote hoeveelheden in je lichaam. Het maakt deel uit van al je structuren. Daar geeft het stevigheid aan. Ook wordt het gebruikt voor tal van processen, je detoxificatie bijvoorbeeld. Verder is het nodig voor een adequate werking van je immuunsysteem. Zonder zwavel raakt het de weg kwijt. Het kan 'gevaar' niet meer onderscheiden van 'onschuldig' en herkent ook geïnfecteerde lichaamscellen niet meer. Zwavel is een goedje waar je wel bij vaart.

Koud is ook fijn
Naast de magnesiumtobbe staat een tobbe met koud water. Uitermate geschikt voor een frisse dip of een (persoonlijke) koud-water training.

Wanneer en voor wie?
De tobbe wordt regelmatig opgestookt. Als je een cursus of opleiding volgt kun je na de les (vanaf 16.00 uur) in de tobbe om magnesium te 'tanken'. Voor alle duidelijkheid: de tobbe is voorbehouden aan evenwijs cursisten.

Wel even een schoon (zwem)broekje aan en zelf een handdoek meenemen. Je bent van harte welkom.

De magnesium tobbe
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT modules Diversen Informatie
Allergie Weg
Topdag Voeding
Website bouwen
ADHD masterclass
Gewichtsbeheersing II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Examen informatie
Studiebeurs aanvragen

evenementen
Topdag Voeding Even dr ût