in de keuken

Praktische informatie

Voeding II - praktijk
module voedingscoach - 1 dag in de keuken

De oermens in ons heeft behoefte aan voeding, niet aan vulling. Sowieso functioneert ons lichaam beter als we het voorzien van de juiste stoffen; eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend.

In deze praktijkcursus leggen we een uitstekende basis voor een gezonde voedingsstijl. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.
Data: 14 mei
15 mei
Tijd: 09.30 tot 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 80 euro
Inbegrepen: materiaalkosten
Informatie: info@evenwijs.nl
Naar het inschrijfformulier ->


Voor wie is deze cursus?
Voor cursisten die de basiscursus voeding (VOE I) op locatie of via e-learning reeds hebben gevolgd.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze module bedraagt 1 ECT, dit is inclusief thuis opdrachten.

Docenten
Nelleke Dijkstra en Sjouk van der Meulen.

Wat ook kan

Je kunt deze praktijkdag nu ook THUIS doen/uitvoeren. Meld je aan voor de praktijkbox (info@evenwijs.nl). Wij zorgen dat je de spullen thuisgestuurd krijgt en jij regelt de rest. Lees verder.... 
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Hoofdpijn en migraine
Fertiliteitsstoornissen
Metamorfosemassage
Gewichtsbeheersing III
Stress Tolerantie Training
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Detox vierdaagse
Praktische Biochemie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Je leert werken met natuurlijke basisproducten en kunt na deze cursus niet alleen verschillende alternatieven bedenken maar ook zelf maken. Je krijgt antwoord op tal van praktische vragen. Bijvoorbeeld: hoe bak ik een taart als ik geen gluten wil gebruiken? Hoe maak ik soep als ik geen zakje in huis heb? Hoe combineer ik dingen? Wat kan ik verzinnen als alternatief voor brood, wrap of crackers? Wat te doen als ik geen suiker wil gebruiken? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat doe ik als ik pasta of rijst wil? Wat zijn de alternatieven? Hoe hou ik het ook nog leuk aan tafel?

Als het goed is heb je de theoretische achtergrond (wat de motivatie is voor het gebruik van bepaalde producten) al gehad tijdens de basiscursus (Voeding I). Dat is ook de reden dat we direct aan de slag gaan in de keuken. We maken verschillende gerechten voor lunch en diner en  gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals vis, vlees, eieren, groenten, knollen, fruit, paddestoelen, zeewier en noten en zaden. We kiezen bovendien voor vetten die gezondheidsondersteunend werken.

Je krijgt nuttige en inspirerende tips ten aanzien van bereidingswijzen en ingrediënten. Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten samen proeven en is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Studiebelasting
Voeding II duur 1 dag. Het totaal aantal uren zelfstudie, inclusief het uitvoeren van opdrachten, wordt geschat op 51. Bij deze berekening volgen we de richtlijnen van het European Credit Transfer System (ECT). Bij de ECT berekening wordt uitgegaan van het feit dat je de stof na bestudering volledig beheerst en kunt reproduceren. Het totaal aantal ECT's voor voeding II bedraagt 2,13.

HBO beroepsopleiding
Deze module maakt deel uit van de beroepsopleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....

Een schematisch overzicht van de ONT opleiding bekijk je hier
3d small people - cook with a ladle in hand. 3d image. Isolated white background.