Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Orthomoleculair Voedingscoach
Ons lichaam is een ingenieus systeem van biljoenen samenwerkende cellen. Om goed te kunnen functioneren zijn deze cellen afhankelijk van de juiste bouwstoffen. Onze voeding is de voornaamste leverancier van de benodigde grondstoffen. Hieruit kan het lichaam zelf een deel van de bouwstoffen maken, andere moeten direct al in de voeding aanwezig zijn. Dat wat we binnenkrijgen bepaalt uiteindelijk het functioneren van de cellen. En -niet onbelangrijk- ons voedingspatroon bepaalt in grote mate het 'welbevinden' van onze lichaamscellen. Het zou tenslotte onlogisch zijn te veronderstellen dat iets wat de mens minimaal drie maal per dag doet, namelijk eten, géén invloed zou hebben op het lichaam.
ONT basismodule - 11 dagen
De opleiding tot orthomoleculair voedingscoach is modulair opgezet. De volledige opleiding bestaat uit de volgende modules:

1) Voeding I - basiscursus voeding - 5 contactdagen - lees meer...
2) Voeding II - praktijkcursus koken - 1 contactdag - lees meer...
3) Voeding III - orthomoleculaire verdiepingscursus - 5 contactdagen - lees meer...

Voeding I kan als losstaande module gevolgd worden. Voeding II en III vormen een verdieping op de reeds aangereikte stof.

Na het volgen van de opleiding tot orthomoleculair voedingscoach ben je in staat om voeding en suppletie in te zetten als basis-interventie bij de behandeling van gezondheidsklachten. Je bent bovendien in staat iemand theoretisch en praktisch te begeleiden bij een verandering van zijn/haar voedingspatroon. Lees hier de leerdoelen per lesblok.

Voorwaarden vervolgmodules
Voeding II kun je alleen volgen als je Voeding I hebt afgerond. De laatste module (Voeding III) is alleen te volgen als je module I hebt afgerond. Module II (praktijk) kun je ook op een later moment volgen. Na een succesvolle afronding van alle drie modules kom je in aanmerking voor het diploma Orthomoleculair Voedingscoach.

Praktische informatie


Kijk bij de afzonderlijke modules voor data, tijd, kosten en andere praktische informatie.

Voor wie is deze opleiding?
De 1e en 2e module is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De 3e module wordt gegeven op HBO niveau. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Accreditatie
Deze opleiding is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP .

Studiebelasting
De gehele opleiding tot voedingscoach beslaat 15 ECT's. Kijk voor meer informatie over de studiebelasting bij de aparte modules.

Examinering
De basiscursus en de orthomoleculaire verdieping worden beide afgesloten met een examen. Men komt in aanmerking voor het diploma 'Orthomoleculair Voedingscoach' indien men deze examens met goed gevolg heeft afgelegd.

HBO beroepsopleding
Voedingscoach maakt deel uit van de (modulair opgezette) beroepsopleiding tot orthomoleculair natuurgeneeskundig therapeut. Lees meer....
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Voeding II
Fermenteren
Topdag voeding
Kracht van ketose
Fertiliteitsstoornissen
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Voedingcoach
 
E-learning?
Voeding I is (deels) via e-learning te volgen. Je volgt de lessen op een moment dat het jouw uitkomt. In je eigen stoel op je eigen pc of tablet. Heb je genoeg aan de basis? prima. Wil je meer? dan volg je ook de plus. Ga je voor een diploma? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding I naar een docentencontactdag in Balk.

Voeding II kun je behalve op locatie ook thuis doen. Je vraagt dan via info@evenwijs.nl een praktijkbox aan. Lees meer...

Voeding III is ook (deels) via e-learning te volgen. Ga je voor het diploma voedingscoach? dan kom je voor de afronding en het examen Voeding III naar een docentencontactdag in Balk.

Ga naar ons online studiehuis als je meer informatie over onze online studiemogelijkheden wilt.