Bij ieder proces in het menselijk lichaam zijn mineralen betrokken. Om dynamisch te kunnen functioneren werkt het lichaam met mineralen in een zoutvorm. Mineralen en minerale verbindingen die we via de voeding binnen krijgen worden in de natuurlijke spijs- en stofwisselings- processen in verschillende omzettingsstappen ‘verkleind’ zodat inzet op celniveau mogelijk wordt. De zo gevormde ‘cel’zouten zijn feitelijk essentiële werkstoffen voor de cel en zijn directe omgeving. Celzouten kun je zien als specifieke sleutels die nodig zijn in lichaamsprocessen en weefselfuncties.

Met de lichaams-identieke celzouten van Dr.Schüssler kunnen we de mens ondersteunen met het opnemen, inzetten, verwerken en uitscheiden op celniveau.

Schüssler celzouten
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT Basis Diversen Informatie
Fermenteren
Topdag Voeding
Sport en Voeding I 
Sport en Voeding II
De kracht van ketose
Inzicht in het lymfesysteem
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Gewichtsbeheersing I
Gewichtsbeheersing II
Voedingscoach
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Epigenetisch M/D specialist

BrainQ ECS
BrainQ ADHD
BrainQ Level 1
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Praktijkvoering
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen

Praktische informatie

Data: 10 en 11 okt, 21 en 22 nov,
en 6 dec
Tijd: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: 625 euro
Informatie: info@evenwijs.nl
therapeutische scholing - 5 dagen
Een balansverstoring in een celzoutwerkgebied kunnen we aan allerlei signalen herkennen: in fysieke klachten, gezichtskenmerken, gevoelens en gedrag. Fysieke signalen zoals bijv. voortdurend moe zijn; moeilijker kunnen ontspannen; slechter gaan slapen; spijsverteringsklachten, grote drang om te snoepen, een droge huid, etc. Maar ook in gedrag of gevoelssignalen als: vaker gestrest, te hoge eisen stellen, steeds maar uitstellen, snel boos, etc. 

Wat gaan we doen?
De eerste twee dagen maak je kennis met de 12 basis celzouten volgens Dr. Schüssler. Je leert wat hun werkingsgebied op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak is. Er wordt niet alleen gekeken vanuit een losse klacht of het functioneren van één enkel orgaan maar naar hun werking in de weefselmogelijkhedenbalans van het geheel.
  
In de drie dagen die volgen leer je de proceswerking, de onderlinge verbanden en samenwerking tussen de verschillende celzoutwerkingsgebieden kennen. Je wordt getraind in het waarnemen van signalen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Je leert hoe je waarneming te koppelen is aan de celzout-werkingsgebieden. En de relatie met de klacht of de vraag van de client.

Je leert een celzout-analyse maken door gebruik te maken van o.a. fysieke klachten en ongemakken, fysieke behoeftes, gezichtsanalyse en kenmerkend gedrag. Aan de hand van het totaal van de signalen leer je bepalen op welke manier en in welk (celzout) werkingsgebied de bewegingsbalans om herstelmogelijkheden vraagt. 

Hedendaagse ziektebeelden worden besproken, net zoals verschillende celzout toepassingen. Het is tijdens deze dagen ook mogelijk om praktijk vragen, vragen over de relatie van de celzouten met een diagnose vanuit een ander vakgebied en praktijkcasus in te brengen.

Naar het inschrijfformulier ->

Voor wie is deze scholing?

Deze scholing is voor HBO geschoolde therapeuten. Kennis van humane anatomie, pathologie en fysiologie wordt verondersteld aanwezig te zijn.

Materiaal
Je hoeft voor deze scholing geen boeken aan te schaffen. De lessen worden ondersteund met Nederlandstalig lesmateriaal in een losbladig systeem.

Docenten
Lysbeth Mulder Rouhof & Jeanneke de Meij. Beide verbonden aan het Nederlands Instituut voor Celzouttherapie 

Accreditatie
Deze scholing is geaccrediteerd door de SNRO.
Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die het eigen zelfherstellend vermogen ondersteunt door o.a. de toepassing van een of meerdere celzouten volgens Dr. Schüssler.
Man with a very big magnifying glass