Praktische informatie
Sport en voeding I
Wie veel in beweging is moet goed eten. En daar gaan we al. Wat is eigenlijk goed? En wie bepaald dat? Is dat wat we doen, omdat we het altijd zo deden en omdat iedereen het zo doet, eigenlijk wel oké? Of kan het ook anders? Of moet het misschien juist anders?
Deze dag gaan we het -in de basis- hebben over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het lichaam. Kracht én duursport. We kijken naar basale biochemische processen zodat helder wordt wat het lichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. Hoe kun je de 'motor' en het 'uithoudingsvermogen' op cellulair niveau optimaliseren?
themadag
Voor wie is het?
Deze themadag is geschikt voor een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.
Als je de opleiding voedingscoach hebt gevolgd adviseren we je in aanvulling op het reeds geleerde sport en voeding II te volgen.
Docent
Deze scholing wordt gegeven door
Roelina Banga.
Studiemateriaal
Je hoeft voor deze scholing geen boeken aan te schaffen. Je krijgt aan het begin van de dag een reader/studiemap.
Niveau
De informatie wordt aangeboden op MBO/HBO niveau.
Accreditatie
Deze themadag is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP.
Dubbelstraat 4, 8561 BC Balk
Datum: |
11 september 2020 |
Tijd: |
9.30 tot 16.00 |
Locatie: |
Dubbelstraat 4, Balk |
Kosten: |
€ 65,- |
Inbegrepen: |
koffie, thee, lunch |
Opgeven: |
info@evenwijs.frl |
Informatie: |
0514-750237* |
Hoe kun je met voeding of andere simpele interventies invloed uitoefenen op 'spiermassa' en hoe op 'vetmassa? Wat heeft het lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren. Wat eet en drink je vóór, tijdens of ná een training of wedstrijd en wat kun je beter laten staan? Welke voedingsmiddelen werken vóór en welke tegen? Allemaal vragen die tijdens deze themadag beantwoord gaan worden.
We gaan het niet hebben over trainingsschema's en trainingsopbouw, dat is het vakgebied van trainers.
Je wilt qua processen echt de diepte in? Lees meer....