Conny Hibma
Conny is onze Paleo Patisserie specialist. Het bijzondere van Conny is dat ze het 'normale' banketbakkerspad verlaten heeft en zich helemaal stort op gezondheidsondersteunende (h)eerlijke taarten, koeken en bonbons. Conny werkt met eerlijke, natuurlijke ingrediënten waardoor je met een goed gevoel iets lekkers kunt eten; ook als je géén gluten, lactose of andere zaken in je lekkernijen wilt. Taart van Conny: je kunt er alleen maar beter van worden.

Je kunt bij Conny niet alleen terecht voor een Paleo Patisserie workshop maar ook voor een volledige opleiding. Op de site van Conny: www.conjes-patisserie.nl kun je haar aanbod bekijken.
 
Siemen Banga

Siemen heeft Sociale Psychologie gestudeerd. Siemen is NLP-, Rapid Healing- en EFT Coach, Verzamelpunt Corrector en Hypnotherapeut.

Siemen houdt ervan om de koe bij de horens te pakken. Duidelijk en direct, hier en nu. Er is nú een probleem, waar dat vandaan komt of waar dat ontstaan is, is in wezen niet belangrijk. Als je nu nog steeds de emotie van toen kunt ervaren dan kun je dat nu gebruiken om er iets aan te doen. Siemen beheerst verschillende technieken om op een eenvoudige wijze beweging te krijgen in een vastgelopen situatie.

Voor meer informatie over Siemen en de zaken waar hij zich mee bezighoudt kun je de site www.siemenbanga.nl bezoeken.
Het team
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
Bijnieren
TopKoken
Fermenteren
Blaas en nieren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Biochemie
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren
Dorothé Lueb is oprichter en hoofddocent van Evenwijs. Roelina is hoofd PR & marketing en docent Sport en Voeding. Tonny is docent Voeding en Epifysiologie. Rachel is docent Voeding en verzorgt de modules Coaching en  Gedragsverandering. Siemen is docent EFT en algemeen Energiewerk.
Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum
Dorothé Lueb
Dorothé is haar carrière begonnen als ondernemer in de horeca. Na een HBO opleiding in het personeelswerk is ze jaren lang werkzaam geweest als interim HR manager. Haar interesse in ziekte en gezondheid heeft haar vervolgens op de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde in Arnhem en op de Volksakademie voor Natuurgeneeskunde in den Bosch doen belanden.

Daarna heeft zij nog verschillende vervolgopleidingen gevolgd. De belangrijkste: Basisopleiding Orthomoleculaire Geneeskunde bij Van Nature; Manuele Lymfedrainage voor Heilpraktiker bij Wittlinger (Dr. Vodder Schule) in Walchsee; Manuelle Lymphdrainage am Pferd bij Prof. Dr. D. Berens von Rautenfeld aan de Veterinaire Universiteit in Hannover; Klinische Psycho-Neuro-Immunologie I en II bij prof. B. van Dam en L. Pruimboom en de Master of Science in de Klinische Psycho-Neuro-Immunologie aan de Universiteit van Gerona (Spanje).

Dorothé geeft sinds 1990 opleidingen en cursussen. Ze staat dus al 30 jaar voor de klas. Dorothé weet met een enorm enthousiasme over ziekte en gezondheid te vertellen. Haar kracht ligt erin, ingewikkelde zaken begrijpelijk, eenvoudig en vooral beeldend uit te leggen.

Roelina Banga
Roelina is Hoofd PR en Marketing en Epifysioloog Sport en Voeding. Na het afronden van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden als Creatief Ondernemer en de opleiding bij Evenwijs tot Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut weet ze nu haar beide passies te combineren. Bij Evenwijs kan ze haar ei kwijt in zowel: marketing, PR, fotografie en organisatie als in het begeleiden en lesgeven in voeding en de combinatie: Sport en voeding.

In 2013 startte ze met de Orthomoleculair Voedingscoach bij Evenwijs en al snel volgde ook de volledige opleiding. “Het veranderen van mijn voeding ter bevordering van mijn lichaam deed zo veel voor mij en mijn omgeving. Het werd een passie en een missie om mensen te helpen en begeleiden om hun vrolijkste en fitste zelf te worden. Van binnen en van buiten. Ik geniet ervan om bij Evenwijs aan de slag te zijn, het is zo’n inspirerende omgeving en je treft er ontzettend veel interessante mensen. Ik word ontzettend blij van mijn vrienden, dansen, crossfit, hiken (bij voorkeur op IJsland) en heerlijk eten.”

Sjouk van der Meulen
Sjouk is Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut. Ze is als praktijkbegeleider bij Boerderij Kleurrijk in Oudemirdum in aanraking gekomen met (h)eerlijke voeding. Daar heeft ze jongeren met een beperking begeleid bij het bakken van taarten, het maken van bonbons, het koken van soep, etc…

Sjouk is regelmatig samen met Nelleke in de keuken van Evenwijs te vinden om smakelijke en voedzame lunches, diners en lekkernijen voor ons te verzorgen. En natuurlijk gehele nieuwe gerechten te bedenken. Ze vormen de vaste keuken brigade. Meer informatie over Sjouk en haar activiteiten kun je vinden op haar site Eerlijk Voeden.

“Ik vind het heerlijk om met mijn hond Lily te wandelen, gezellig dansen met vriendinnen en heerlijk te eten.”

Nelleke Dijkstra
Nelleke is regelmatig samen met Sjouk in de keuken van Evenwijs te vinden om smakelijke, voedzame lunches, diners en lekkernijen voor ons te verzorgen. Ze vormen de vaste keuken brigade. Daarnaast verzorgen ze samen diverse praktijkworkshops binnen Evenwijs.

Na jaren in de zorg gewerkt te hebben als Apothekers-assistente en taken binnen de Thuiszorg, bleef de interesse in voeding lokken. Al een paar keer was Nelleke Evenwijs voorbij gekomen in combinatie met deze voedingscursussen. Maar ze was ervan overtuigt dat deze cursus aan de andere kant van het land gegeven werd… Toen ze erachter kwam dat het (toen destijd) in Nijemirdum was, bij haar om de hoek, was de keuze om ervoor te gaan snel gemaakt.

Conny Hibma
Conny is sinds 2012 werkzaam als ‘Orthomoleculair Patissier’ bij Conjes Patisserie. Ze maakt heerlijke lekkernijen die vrij zijn van geraffineerde suikers, gluten én lactose en met zoveel mogelijk biologische & natuurlijke producten. Je kunt deze lekkernijen vaak tijdens de pauzes, evenementen en wat er verder nog te verzinnen is bij Evenwijs proeven.

Met Conjes Patisserie geef Conny verschillende workshops en de 6-daagse Patisserie opleiding op het gebied van het maken van prachtige taarten en bonbons .

“Ik ben iemand die veel geduld heeft en leergierig en onderzoekend is, een scherp oog voor detail heeft en nooit uitgeleerd is. Houd van mensen verbinden en versterken. Ben graag in de natuur. Naast het bakken wordt er geen kringloopwinkel overgeslagen. Wat er al is hoeft niet opnieuw gekocht te worden ;) Sneupen naar mooie vondsten is wat ik met liefde doe.”

Kijk voor meer informatie over Conjes Patisserie en haar receptenblik op haar site.

Tonny van Rede
Je kunt Tonny in Balk tegenkomen als ze les geef in de opleiding tot voedingscoach en in Epifysiologieie 1. Daarnaast kun je bij haar in Haren (Gn) de deelopleidingen Voeding 1 en 3 volgen. Hier heeft Tonny haar praktijk: ‘Zicht op Voeding’, waar ze werkt als orthomoleculair diëtist & k-PNI therapeut.

“Iedere keer sta ik weer versteld van het effect dat voeding en leefstijl heeft op de gezondheid van mensen. En des te meer ik weet, des te meer ontzag ik heb voor de (complexe) werking van ons lijf. Het zit zó knap in elkaar! Daar wil ik een ander gewoon meer over vertellen.

Ik combineer het werk met mijn gezinsleven thuis (man, puberdochter en flatcoated retriever). Vaste prik in de week is een uurtje yoga en tennis met vriendinnen. Ik houd erg van reizen. En dan is het een sport om tijdens de zomervakantie, waar dan ook, op mijn verjaardag, toch ergens een stukje citroenmerengue taart te scoren.”

Kijk voor meer informatie over Tonny op haar site zicht op voeding.

Rachel Hibma
Rachel is Natuurgeneeskundig Orthomoleculair Therapeut en Toegepaste Psycholoog en met Food Tour Thought informeert, inspireert & motiveert ze (jong)volwassenen naar gezonde eetgewoontes.

Bij Evenwijs geeft Rachel les over o.a. voeding, social media en psychologie/coaching. Bij Conjes Patisserie helpt ze anderen hoe je heerlijke en gezonde lekkernijen kunt maken, zodat iedereen gezond kan meegenieten.

“Ik wordt onwijs happy van Tropische printjes en zoete aardappel patatjes, heb een verzameling van (lege) mooie notitieboekjes, creëer samen met m’n vriend ons eigen droom Tiny House, dans het liefst op salsa muziek en spendeer mijn vrije tijd met m’n lieve vriend, vriendinnen en familie."

Anna Greet Osinga
Anna Greet, geboren als Friezin en woont ze nu in het prachtige natuurgebied De Weerribben in de Kop van Overijssel. Sinds haar 17e werkt ze als administratief medewerker en secretaresse. In haar laatste werkomgeving had ze de functie van accountmanager.

Bij Evenwijs verzorgt Anna Greet de boekhouding. November 2019 is ze gestart met een eigen praktijk als orthomoleculair voedingscoach en studeert Epifysiologie bij Evenwijs.

“Ik geniet van de inspirerende (werk)omgeving. Koken en lekker eten vind ik heerlijk, daar geniet ik enorm van maar even blij wordt ik van tuinieren, een nieuw uitdagend breipatroon of een fijn gesprek.”

Laura Schaper
Laura woont hier in Balk. Nadat ze in oktober 2018 bij Evenwijs de basis leerde over gezonde voeding, en bij haarzelf enorme veranderingen plaatsvonden, is haar passie voor gezondheid en leefstijl ontstaan. Na de topdag voeding volgden al snel de voedingscursussen en inmiddels is Laura eerstejaars student Epifysiologie.

“Sinds kort kan ik met trots vertellen ook aan het werk te zijn bij Evenwijs, als locatiemanager en assistent in de keuken! Ik geniet volop van alle inspirerende mensen die ik hier ontmoet, en de geweldige collega's voelen als familie. In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden, ik houd van wandelen en mountainbiken. Verder houd ik erg van koken en studeer ik graag.”

Siemen Banga
Siemen heeft Sociale Psychologie gestudeerd. Siemen is NLP-, Rapid Healing- en EFT Coach, Verzamelpunt Corrector en Hypnotherapeut.

Siemen houdt ervan om de koe bij de horens te pakken. Duidelijk en direct, hier en nu. Er is nú een probleem, waar dat vandaan komt of waar dat ontstaan is, is in wezen niet belangrijk. Als je nu nog steeds de emotie van toen kunt ervaren dan kun je dat nu gebruiken om er iets aan te doen. Siemen beheerst verschillende technieken om op een eenvoudige wijze beweging te krijgen in een vastgelopen situatie.

Voor meer informatie over Siemen en de zaken waar hij zich mee bezighoudt kun je zijn site bezoeken.
Dorothé
Siemen
Terug naar bovenaan de pagina
Terug naar bovenaan de pagina

Sfeerimpressie Evenwijs

Impressie_omgeving_evenwijs
Conny
Sjouk
Roelina
Plonie
Rachel

Terug naar bovenaan de pagina
Rachel Hibma
Rachel, Toegepaste Psycholoog & Voedingscoach, is Food Your Thought begonnen om jongvolwassenen te inspireren naar blijvend gezond eetgedrag. Het delen van 'eye-openers' en inzichten over de invloed van voeding op het lichaam en geest is wat ik het liefst doe. Hierbij bied ik graag praktische handvatten over hóe je dit in het dagelijks leven kunt blijven toepassen. Mijn visie is dat iedereen mag en kan genieten van een gezonde toekomst en hierbij zoveel mogelijk ziektebeelden kan voorkomen. Ik geloof dat we voor een groot deel invloed hebben op onze eigen gezondheid.

Rachel verzorgt de blokken coaching en gedragsverandering binnen de opleidingen Voedingscoach en Epigenetisch Therapeut.

Meer info over Rachel en haar werk vind je op haar site
Food Your Thought.
Tonny
De keukenbrigade wordt gevormd door Sjouk, Nelleke, Willemijn, Plonie, Laura en Conny. Zij geven op geheel eigen wijze gestalte aan het aspect voeding binnen Evenwijs.

Laura zorgt als locatiemanager dat alles piekfijn in orde is locatie-wise. Anna Greet heeft deze zelfde taak maar dan binnen de administratie en bibliotheek van Evenwijs.
Roelina
Laura
Anna Greet
Terug naar bovenaan de pagina
Terug naar bovenaan de pagina