Evenwijs opleidingscentrum
opleidingscentrum

Praktische informatie

Blaas en Nieren
De nieren en de blaas zijn twee essentiële organen in ons lichaam. Ze zijn niet alleen de basis van ons urinestelsel, maar ze maken ook deel uit van het detoxificatiesysteem.

Samen met de lever zorgen de nieren voor het elimineren van giftige stoffen en afvalproducten en voor het aanmaken en activeren van bepaalde hormonen en vitaminen.
Themadag
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
- Parkinson
- Oerkoken
- Topdag Voeding

-
Speed-up dag
- Voeding I
- Voeding II
- Voeding III
- Farmacologie
- Praktijkvoering
-
P&T Jong volwassenen
- Manuele lymfedrainage I
- Manuele lymfedrainage II
- Manuele lymfedrainage III
- Voedingscoach
- Epifysiologie I
- Epifysiologie II
- Epifysiologie III
- Lymfedrainage therapeut
- HBO beroepsopleiding ONT
- Evenwijs Viert Event
- Piramide Ervaringsdag
- Detox driedaagse
- Paleo Patisserie
- Maak er je beroep van
- Klaar voor je toekomst

- Studiebeurs aanvragen

Datum: maandag 3 december
Tijd: 9.30 tot 16.00
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 65,-
Inbegrepen: koffie, thee, lunch
Docent: Dorothé Lueb
Opgeven: info@evenwijs.nl
Informatie: 06-21637488
Deze themadag is VOLGEBOEKT
 
 
30 jarig
Jubileum
Voor wie is deze scholing?
Deze themadag is geschikt voor therapeuten. De lesstof wordt helder en duidelijk uitgelegd zodat deze ook zonder medische basiskennis goed te volgen is.

Niveau
De informatie wordt aangeboden op HBO niveau. Uitgangspunt is de Klinische Psycho Neuro Endocrino Immunologie, kortweg kPNI. Een wetenschap die ervan uitgaat dat systemen niet los van elkaar staan maar juist interacteren.

Accreditatie
Deze themadag is (mbt de studiepunten) geaccrediteerd door de NWP en de MBOG.

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
Acute blaas en nierproblemen als gevolg van een infectie of nierstenen komen bij alle bevolkingsgroepen in elke leeftijdscategorie voor. De behandeling bestaat uit het toedienen van anti-biotica of het verkleinen en verwijderen van nierstenen.

Incontinentie, een teruglopende blaasbeheersing, kan soms acuut, soms meer chronische vormen aannemen. Een training van de bekkenbodemspieren kan deel uitmaken van een behandeling. 

Ruim 10% van de Nederlandse bevolking heeft chronische nierschade (1,7 miljoen mensen), 40% daarvan (680.000 mensen) weet dat niet. Klachten ontstaan namelijk vaak pas als de nierfunctie nog maar 30% is (cijfers: nierstichting.nl).

Diabetes en hoge bloeddruk worden gezien als de twee belangrijke oorzaken voor het ontstaan van chronische nierschade. Bovendien versterken die aandoeningen en nierschade elkaar. Nog meer cijfers: 28% van de mensen met diabetes heeft chronische nierschade en 21% van de mensen met hoge bloeddruk heeft chronische nierschade. Andere oorzaken voor nierschade zijn cystenieren en andere ziekten zoals nierbekkenontsteking. Mensen met chronische nierschade hebben een verhoogd risico op nierfalen (de nierwerking is dan minder dan 15%) en op overlijden door hart- en vaatziekten. Van alle inwoners in Nederland, hebben mensen met chronische nierschade zelfs het hoogste risico op hart- en vaatziekten. De behandeling is in eerste instantie gericht op het behoud van de nierfunctie. Later kan dialyse of transplantatie nodig zijn.
Hoog tijd dus om functie en werking van blaas en nieren eens onder een epigenetische loep te leggen. Wat is er precies aan de hand bij blaas- en nierklachten? Welke werkingsmechanismen zijn verstoort? Wat gebeurt er in blaas en nieren en wat hebben deze organen nodig om goed te kunnen functioneren? Welke macro- en micronutriënten zijn onontbeerlijk?

Aan het einde van deze dag heb je meer zicht op blaas- en nierklachten en weet je welke complementaire interventies er mogelijk zijn.