Voedingcoach
in de keuken

Praktische informatie

TopKoken - praktijkcursus
De oermens in ons heeft behoefte aan voeding, niet aan vulling. Sowiezo functioneert ons lichaam beter als we het voorzien van de juiste stoffen; eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Dan werkt voeding gezondheidsbevorderend.

In deze praktijkcursus leggen we een uitstekende basis voor een gezonde voedingsstijl. Uitgangspunt is voeding zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

Pakjes en zakjes, geraffineerde suikers, melkproducten, granen en geur- kleur- en smaakstoffen komen er niet aan te pas.
 
Datum: 18 juni of 16 oktober
Tijd: 9.30 tot 16.00 uur
Locatie: Dubbelstraat 4, Balk
Kosten: € 97,-
Inbegrepen: koffie, thee en materiaalkosten
Opgeven: info@evenwijs.frl
Informatie: 0514-750237*
Voor wie is deze dag?
Voor een ieder die graag wil leren koken zonder pakjes en zakjes en voor mensen die gluten- en lactosevrije alternatieven zoeken. Een vooropleiding is niet noodzakelijk.

Voorjaarsaanbieding
Als je twee mensen tegelijk opgeeft krijgt er maar één een factuur.

Vol=Vol


Docenten
Deze dag wordt verzorgt door Sjouk van der Meulen en Nelleke Dijkstra
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen Evenementen Diversen
TopKoken
Blaas en nieren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en voeding II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Farmacologie
Praktijkvoering
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Paleo Patisserie

Open dag
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen


* bereikbaar tijdens kantooruren

Aan- en afmeldingvoorwaarden
Privacy reglement
Je leert werken met natuurlijke basisproducten en kunt na deze cursus niet alleen verschillende alternatieven bedenken maar ook zelf maken. Je krijgt antwoord op tal van praktische vragen. Bijvoorbeeld: hoe bak ik een taart als ik geen gluten wil gebruiken? Hoe maak ik soep als ik geen zakje in huis heb? Hoe combineer ik dingen? Wat kan ik verzinnen als alternatief voor brood, wrap of crackers? Wat te doen als ik geen suiker wil gebruiken? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat doe ik als ik pasta of rijst wil? Wat zijn de alternatieven? Hoe hou ik het ook nog leuk aan tafel?

De theoretische achtergrond (wat de motivatie is voor het gebruik van bepaalde producten) wordt behandeld tijdens de basiscursus voeding (Voeding I). Theorie, dat doen we dus niet. We gaan direct aan de slag in de keuken. We maken verschillende gerechten voor lunch en diner en  gebruiken natuurlijke ingrediënten zoals vis, vlees, eieren, groenten, knollen, fruit, paddestoelen en noten en zaden. We kiezen bovendien voor vetten die gezondheidsondersteunend werken.

Je krijgt nuttige en inspirerende tips ten aanzien van bereidingswijzen en ingrediënten. Uiteraard gaan we de gemaakte gerechten samen opeten en is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Roasted partridge, chicken thigh with queen apple and spinach leaves on a white plate.