Evenwijs nieuws en agenda
vraag en antwoord
FAQ
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Thema's Cursussen Opleidingen ONT modules Diversen Informatie
Allergie Weg
Topdag Voeding
Website bouwen
ADHD masterclass
Gewichtsbeheersing II
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Even dr ût
Piramide ervaring
Online Studiehuis
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Examen informatie
Studiebeurs aanvragen

Aanmelden & afmelden
 
Hoe kan ik mezelf aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen naar info@evenwijs.nl. Vermeld je naam en adres en de cursus waar je jezelf voor wilt aanmelden.
Ben ik na een aanmelding zeker van een plaats?
De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Je komt op de lijst met geinteresseerden te staan. Als er meer belangstelling is dan dat er plekken zijn, laten we je dat weten.
Over drie weken start mijn cursus, mag ik een vriendin in mijn plaats laten gaan?
In principe nee. De inschrijving is op naam en tot twee weken (14 kalenderdagen) voor aanvang kun je kostenloos annuleren.
Kan ik mijn scholing doorschuiven naar een andere datum?
Als je je hebt opgegeven voor een lesdag gelden de normale aan- en afmeldingscriteria. Jouw plek is gereserveerd op de aangegeven data. Tot 14 kalenderdagen voor aanvang kun je kostenloos annuleren of doorschuiven.
Over twee dagen start mijn cursus, maar ik kan niet, kan ik mijn vriendin laten gaan?
Bij een afmelding binnen 14 kalenderdagen voor aanvang ben je ons het cursusgeld verschuldigd. In dit geval staat het je vrij om iemand in jouw plaats te laten gaan.
Wachtlijsten & opties
Wat te doen als een cursus vol zit?
Als een cursus volgeboekt is kun je jezelf op de wachtlijst laten zetten. De wachtlijst kent een volgorde van aanmelding. Zodra er een plekje vrijkomt wordt de eerste op de wachtlijst benaderd. Is er nog een plek dan is de tweede aan de beurt, enzovoort.
Ik moet nog wat regelen voor ik beslis. Kan ik een optie nemen?
Je kunt zolang er plek is een optie nemen. Als de cursus dreigt vol te raken krijg je van ons een e-mailbericht. Je kunt dan –op korte termijn- beslissen of je op de definitieve lijst geplaatst wilt worden. Als we niets van je horen gaan we ervan uit dat je niet wilt deelnemen.

Hoe zit het met de lunch?
Bij een dagprogramma is de lunch inbegrepen. Ons keukenteam werkt met verse biologische spullen. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. De lunch is graanvrij, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Er wordt gewerkt met vis, vlees, eieren, noten, zaden, knollen, groente en fruit.
Ik heb een allergie, wordt daar rekening mee gehouden?
Een allergie kan levensbedreigend zijn. Je kan in de regel niets van een voedingsmiddel verdragen. Als je allergisch reageert op bepaalde voedingsmiddelen kun je dit voortijdig (op de dag zelf ben je te laat) aangeven via keuken@evenwijs.nl. Even melden wanneer je aanschuift (datum). Ons keukenteam zal daar dan rekening mee houden.
Kan ik ook dieetwensen aangeven?
Nee, helaas. In verband met de capaciteit van de keuken kunnen we geen rekening houden met dieetwensen, dislikes of intoleranties. We bereiden onze maaltijden standaard zonder gluten of lactose. Mocht je andere wensen hebben adviseren we je daar creatief mee om te gaan of zelf iets mee te nemen.
Ik volg een massagecursus moet ik iets meenemen?
Behalve makkelijk zittende kleding en een goed humeur hoef je niets mee te nemen. Alle spullen (tafels, handdoeken, dekens, etc.) zijn op de locatie aanwezig. Bovendien ligt er een cursusmap, een schrijfblok en een pen voor je klaar.
Ik zie dat er een magnesium tobbe staat, kan ik daar zo in?
De magnesium-tobbe is alleen voor cursisten. Na de meeste lesdagen is de tobbe warm. Even zelf een badpak en een handdoek meenemen dan kun je er met je mede-cursisten in. De tobbe wordt op hout gestookt en we moeten rekening houden met de heersende wind. Soms is hij dus niet warm.
Op locatie

Geldzaken
Kan ik het cursusgeld in één keer betalen?
Het cursusgeld voor een (thema)dag betaal je nadat je een factuur hebt gehad in één keer. Bij een meerdaagse cursus of opleiding betaal je in geïndexeerde termijnen. Het volledige bedrag heb je betaald vóór de cursus of opleiding is afgerond.
Krijg ik korting als ik mijn opleiding in één keer betaal?
Nee, daar doen we niet aan. Iedereen betaald bij ons evenveel.
Kan ik een beurs/budget aanvragen bij DUO of STAP?
Helaas, dat kan niet omdat we een particulier opleidingsinstituut zijn. Er zijn wel verschillende stichtingen die beurzen verstrekken. Bijvoorbeeld de stichting Frits Speijers of Wetenswijs.
Egg

Moet ik voor deelname een bewijs van gezondheid overleggen?
We zijn van mening dat bepaalde zaken privé zijn, en ook horen te blijven. Een ieder is bij ons welkom.
Is er sprake van een kledingvoorschrift?
Nee, je mag helemaal zelf weten wat je op- of aan doet.
Wat gebeurt er bij een lockdown?
Bij een lockdown volg je de theorie lessen via het online studiehuis of via een oline-livestream. Dit is afhankelijk van het thema. De praktijklessen gaan gewoon door, net zoals de examentrainingsdagen en de examens. De studenten die het betreft krijgen van ons bericht.
Hoe werkt het online studiehuis?
Je hebt een internetverbinding en een PC of tablet nodig met een browser. Je krijgt van ons een uitnodiging als de lessen klaarstaan. Na registratie kun je meteen bij de lessen. De lessen staan één maand online en kun je in die periode volgen wanneer je dat wilt.
Hoe werkt een online-livestream?
Bij een online-livestream volg je een webinar. Je hebt een internetverbinding en een PC of tablet nodig. Je krijgt van ons een persoonlijke uitnodiging voor het desbetreffende webinar. Na registratie kun je online de les volgen en vragen stellen. Let wel: er is/komt géén terugkijk link en de tijden zijn zoals aangegeven op het oorspronkelijke lesrooster.
Hoe zit het als ik bij een lockdown niet online wil?
We begrijpen dat klassikaal les anders is dan online les. Mocht zich een wijziging voordoen waar je je niet lekker bij voelt, neem dan even contact op. We kijken dan of we je inschrijving kunnen verzetten naar een volgende keer.
Diversen
Lessen & studiepunten

Kan ik een gemiste les zondermeer inhalen?
Helaas, nee. Jouw plek is/was gereserveerd op de oorspronkelijke data. Deze staan vermeld in je bevestigingsbrief.
Als ik een les mis, krijg ik dan wel m'n diploma?
Bij alle trajecten geldt een minimale aanwezigheidsplicht. Bij ééndaagse scholingen is dat 100%, bij meerdaagse 90%. Daar gaan we serieus mee om. Heb je teveel uren gemist, kom je nadrukkelijk niet in aanmerking voor het bijbehorende certificaat of diploma.
Soms komt een lesdag wat onhandig uit, hoe ga ik hiermee om?
Dat mag je helemaal zelf weten. We adviseren je echter met klem om de lessen te volgen wanneer ze gegeven worden. In je bevestiging staan je lesdagen vermeld. Als je op voorhand al weet dat je teveel lesdagen gaat missen kun je je beter (nog) niet opgeven.
Ik volg voeding via het online-studiehuis, krijg ik dan ook een certificaat?
In feite volg je online dezelfde lessen. Als afsluiting van een module (VOE I of III) kom je naar Balk voor een Docentencontactdag. Dan kun je vragen stellen en doe je ook je examen. Als je dat haalt, levert je dat een deelcertificaat op. Voeding II doe je in Balk of via onze praktijkbox thuis. Als je alle vinkjes hebt (VOE I, VOE II en VOE III) krijg je je diploma Orthomoleculair Voedingscoach.


 
Topdag Voeding Even dr ût