Evenwijs nieuws en agenda
vraag en antwoord
FAQ
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Parkinson
Fermenteren

Neuroregulatie
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Aan- afmelden
Aanmelden & afmelden
 
Hoe kan ik mezelf aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen naar info@evenwijs.nl. Vermeld je naam en adres en de cursus waar je jezelf voor wilt aanmelden.
Ben ik na een aanmelding zeker van een plaats?
De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Het kan dus zijn dat de cursus inmiddels is volgeboekt, dat laten we je dan weten. Als je een bevestiging hebt gehad sta je op de voorlopige lijst. Pas als je aanbetaling bij ons binnen is sta je definitief op de lijst en is jouw plaats gereserveerd.
Ik ben de aanbetaling vergeten, wat nu?
Als de cursus bijna vol is, krijg je een reminder-mail van ons. Als je daar niet op reageert, gaan we ervan uit dat je niet wenst deel te nemen. We halen je van de lijst en geven de plek aan iemand anders.
Over drie weken start mijn cursus, mag ik een vriendin in mijn plaats laten gaan?
In principe nee. De inschrijving is op naam en tot twee weken voor aanvang kun je kostenloos annuleren.
Kan ik mijn scholing doorschuiven naar een andere datum?
Als je je hebt opgegeven voor een lesdag gelden de normale aan- en afmeldingscriteria. Doorschuiven is daardoor niet altijd mogelijk.
Over twee dagen start mijn cursus, maar ik kan niet, kan ik mijn vriendin laten gaan?
Bij een afmelding binnen 14 kalenderdagen voor aanvang ben je ons het cursusgeld verschuldigd. In dit geval staat het je vrij om iemand in jouw plaats te laten gaan.
Wachtlijsten & opties
Wat te doen als een cursus vol zit?
Als een cursus volgeboekt is kun je jezelf op de wachtlijst laten zetten. De wachtlijst kent een volgorde van aanmelding. Zodra er een plekje vrijkomt wordt de eerste op de wachtlijst benaderd. Is er nog een plek dan is de tweede aan de beurt, enzovoort.
Ik moet nog wat regelen voor ik beslis. Kan ik een optie nemen?
Je kunt zolang er plek is een optie nemen. Als de cursus dreigt vol te raken krijg je van ons bericht. Je kunt dan –op korte termijn- beslissen of je op de definitieve lijst geplaats wilt worden. Als we niets van je horen gaan we ervan uit dat je niet wilt deelnemen.

Hoe zit het met de lunch?
Bij een dagprogramma is de lunch inbegrepen. Ons keukenteam werkt met verse biologische spullen. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. De lunch is graanvrij, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Er wordt gewerkt met vis, vlees, eieren, noten, zaden, knollen, groente en fruit.
Ik heb een allergie, wordt daar rekening mee gehouden?
Een allergie kan levensbedreigend zijn. Je kan in de regel niets van een voedingsmiddel verdragen. Als je allergisch reageert op bepaalde voedingsmiddelen kun je dit voortijdig (op de dag zelf ben je te laat) aangeven via keuken@evenwijs.nl. Even melden wanneer je aanschuift (datum). Ons keukenteam zal daar dan rekening mee houden.
Kan ik ook dieetwensen aangeven?
Nee, helaas. In verband met de capaciteit van de keuken kunnen we geen rekening houden met dieetwensen, dislikes of intoleranties. We bereiden onze maaltijden standaard zonder gluten of lactose. Mocht je andere wensen hebben adviseren we je daar creatief mee om te gaan of zelf iets mee te nemen.
Ik volg een massagecursus moet ik iets meenemen?
Behalve makkelijk zittende kleding en een goed humeur hoef je niets mee te nemen. Alle spullen (tafels, handdoeken, dekens, etc.) zijn op de locatie aanwezig. Bovendien ligt er een cursusmap, een schrijfblok en een pen voor je klaar.
Ik zie dat er een magnesium tobbe staat, kan ik daar zo in?
De magnesium-tobbe is alleen voor cursisten. Na een lesdag is de tobbe warm. Even zelf een badpak en een handdoek meenemen dan kun je er met je mede-cursisten in.
Op locatie

Geldzaken
Moet ik het cursusgeld in één keer betalen?
Het cursusgeld voor een (thema)dag betaal je in één keer. Bij meerdaagse cursus of opleiding verwachten we een aanbetaling van je. Als we dat bedrag hebben ontvangen sta je definitief op de lijst. Daarna kun je het cursusgeld in termijnen betalen. In ieder geval heb je het volledige bedrag betaald vóór de cursus of opleiding is afgerond.
Krijg ik korting als ik mijn opleiding in één keer betaal?
Nee, daar doen we niet aan. Iedereen betaald bij ons evenveel.
Kan ik een studiebeurs aanvragen bij DUO?
Helaas, dat kan niet omdat we een particulier opleidingsinstituut zijn. Er zijn wel verschillende stichtingen die beurzen verstrekken. Bijvoorbeeld de stichting Frits Speijers of Wetenswijs.
Egg

Worden de lessen die gepland staan nog steeds op locatie gegeven?
Vooralsnog gaan de lessen gewoon op locatie door. We voldoen (voorzover we wijs kunnen worden uit de informatie die de overheid verstrekt) aan de regels. Alles is op 1,5 meter ingericht, de groepen zijn niet te groot en we hebben geïnvesteerd in kuchschermen voor elke deelnemer afzonderlijk. Bovendien is de kantine naar buiten verplaatst.
Loop ik kans op een besmetting?
Al ons personeel wordt regelmatig getest en er zijn tot nu toe geen levensgevaarlijke besmettingen geconstateerd. Ze hebben natuurlijk wel ergens anders last van, namelijk van een hardnekkig zonnig humeur. Dat kan natuurlijk wel besmettelijk zijn.
Wat gebeurt er als er (weer) een lockdown komt?
Mocht de overheid in al haar wijsheid besluiten dat er een lockdown nodig is, gaan we, met betrekking tot de theorielessen (Epifysiologie I en II, Voeding I, Gewichtsbeheersing, Sport en voeding, Farmacologie) over op een online live-stream. In dat geval krijg je van ons instructies hoe aan te melden en in te loggen. In principe blijven de normale lestijden staan.
Wat gebeurt en met de praktijklessen als er een lockdown komt?
De praktijklessen (VOE II, TopKoken, Fermenteren, Epifysiologie III, Lymfedrainage) gaan bij een algehele lockdown niet door. Uiteraard krijg je bericht hoe verder.
Hoe zit het als ik bij een lockdown niet online wil?
We begrijpen dat klassikaal les anders is dan online les. Mocht zich een wijziging voordoen waar je je niet lekker bij voelt, neem dan even contact op. We kijken dan of we je inschrijving kunnen verzetten naar een volgende keer.
Diversen
Lessen & studiepunten

Kan ik een gemiste les inhalen?
Helaas, nee. In het verleden was het inhalen van een gemiste opleidingsdag in overleg vrijwel altijd mogelijk. Als gevolg van de genomen overheidsmaatregelen zijn ook wij gebonden aan een maximaal aantal deelnemers. We moeten al schuiven met deelnemers die op de lijst staan.

Zolang de maatregelen met betrekking tot groepsgrootte en onderlinge afstand gelden kan er geen enkele gemiste opleidingsdag worden ingehaald.
Wanneer kan ik weer lessen inhalen?
Als de overheid besluit dat het veilig genoeg is, laten we onder voorwaarden maximaal twee inhalers per groep toe.
Wat zijn de voorwaarden voor een te vergeven inhaalplek?
Aangezien we per lesdag maar twee plekken te vergeven hebben, reserveren we deze plekken voor deelnemers die vanwege een écht urgente situatie een lesdag hebben moeten missen.
Waarom zijn de inhaalmogelijkheden beperkt?
De groepen zijn over het algemeen volgeboekt en de ruimte is beperkt. We adviseren je, om teleurstellingen verderop in het traject te voorkomen, een les te volgen wanneer hij gegeven wordt. Die plek heb je tenslotte gereserveerd en we houden er rekening mee dat je komt.
Als ik een les mis, krijg ik dan wel m'n diploma?
Bij de meeste trajecten geldt een minimale aanwezigheidsplicht. Daar gaan we serieus mee om. Heb je een les gemist, dan mis je studiepunten. Heb je er meer gemist dan toegestaan, kom je nadrukkelijk niet in aanmerking voor het bijbehorende certificaat of diploma.
Soms komt een lesdag wat onhandig uit, hoe ga ik hiermee om?
Dat mag je helemaal zelf weten. We adviseren je echter met klem om de lessen te volgen wanneer ze gegeven worden. In je bevestiging staan je lesdagen vermeld. Als je op voorhand al weet dat je teveel lesdagen gaat missen kun je je beter (nog) niet opgeven.


Praktijkvoering FAQ Vaccinaties download