Evenwijs nieuws en agenda
vraag en antwoord
FAQ
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
Losse dagen Modules Opleidingen Diversen Informatie
Topkoken
Fermenteren
Topdag voeding

Sport en voeding I
Sport en Voeding II

Bijscholingen
Parkinson
Lymfe-taping
Gewichstbeheersing
Voeding I
Voeding II
Voeding III
Farmacologie
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Voedingscoach
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Epifysiologie III
Voetreflexmassage
Lymfedrainage therapeut
HBO beroepsopleiding ONT
ONT-aangepast programma
Piramide Ervaringsdag
Online studiehuis
Paleo Patisserie
Alvast aan de slag
Maak er je beroep van
Klaar voor je toekomst
Studiebeurs aanvragen
Meest gestelde vragen
Kennis partners
Aan- afmelden
Eventijd
Eventijd is onze nieuwsbrief. Download hier de laatste versie:
Aanmelden & afmelden
 
Hoe kan ik mezelf aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden door een mail te sturen naar info@evenwijs.nl. Vermeld je naam en adres en de cursus waar je jezelf voor wilt aanmelden.
Ben ik na een aanmelding zeker van een plaats?
De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Het kan dus zijn dat de cursus inmiddels is volgeboekt, dat laten we je dan weten. Als je een bevestiging hebt gehad sta je op de voorlopige lijst. Pas als je aanbetaling bij ons binnen is sta je definitief op de lijst en is jouw plaats gereserveerd.
Ik ben de aanbetaling vergeten, wat nu?
Als de cursus bijna vol is, krijg je een reminder-mail van ons. Als je daar niet op reageert, gaan we ervan uit dat je niet wenst deel te nemen. We halen je van de lijst en geven de plek aan iemand anders.
Ik kan niet, mag ik een vriendin in mijn plaats laten gaan?
In principe nee. De inschrijving is op naam. Het is alleen mogelijk als er (nog) niemand op de wachtlijst staat en altijd in overleg met ons.
Wachtlijsten & opties

Wat te doen als een cursus vol zit?
Als een cursus volgeboekt is kun je jezelf op de wachtlijst laten zetten. De wachtlijst kent een volgorde van aanmelding. Zodra er een plekje vrijkomt wordt de eerste op de wachtlijst benaderd. Is er nog een plek dan is de tweede aan de beurt, enzovoort.
Ik moet nog wat regelen voor ik beslis. Kan ik een optie nemen?
Je kunt zolang er plek is een optie nemen. Als de cursus dreigt vol te raken krijg je van ons bericht. Je kunt dan –op korte termijn- beslissen of je op de definitieve lijst geplaats wilt worden. Als we niets van je horen gaan we ervan uit dat je niet wilt deelnemen.


Hoe zit het met de lunch?
Bij een dagprogramma is de lunch inbegrepen. Ons keukenteam werkt met verse biologische spullen. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. De lunch is graanvrij, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Er wordt gewerkt met vis, vlees, eieren, noten, zaden, knollen, groente en fruit.
Ik heb een allergie, wordt daar rekening mee gehouden?
Een allergie kan levensbedreigend zijn. Je kan in de regel niets van een voedingsmiddel verdragen. Als je allergisch reageert op bepaalde voedingsmiddelen kun je dit voortijdig (op de dag zelf ben je te laat) aangeven via keuken@evenwijs.nl. Even melden wanneer je aanschuift (datum). Ons keukenteam zal daar dan rekening mee houden.
Kan ik ook dieetwensen aangeven?
Nee, helaas. In verband met de capaciteit van de keuken kunnen we geen rekening houden met dieetwensen, dislikes of intoleranties. We bereiden onze maaltijden standaard zonder gluten of lactose. Mocht je andere wensen hebben adviseren we je daar creatief mee om te gaan of zelf iets mee te nemen.
Ik volg een massagecursus moet ik iets meenemen?
Behalve makkelijk zittende kleding en een goed humeur hoef je niets mee te nemen. Alle spullen (tafels, handdoeken, dekens, etc.) zijn op de locatie aanwezig. Bovendien ligt er een cursusmap, een schrijfblok en een pen voor je klaar.
Ik zie dat er een magnesium tobbe staat, kan ik daar zo in?
De magnesium-tobbe is alleen voor cursisten. Na een lesdag is de tobbe warm. Even zelf een badpak en een handdoek meenemen dan kun je er met je mede-cursisten in.
Op locatie

Geldzaken
Moet ik het cursusgeld in één keer betalen?
Het cursusgeld voor een (thema)dag betaal je in één keer. Bij meerdaagse cursus of opleiding verwachten we een aanbetaling van je. Als we dat bedrag hebben ontvangen sta je definitief op de lijst. Daarna kun je het cursusgeld in termijnen betalen. In ieder geval heb je het volledige bedrag betaald vóór de cursus of opleiding is afgerond.
Krijg ik korting als ik mijn opleiding in één keer betaal?
Nee, daar doen we niet aan. Iedereen betaald bij ons evenveel.
Kan ik een studiebeurs aanvragen bij DUO?
Helaas, dat kan niet omdat we een particulier opleidingsinstituut zijn. Er zijn wel verschillende stichtingen die beurzen verstrekken. Bijvoorbeeld de stichting Frits Speijers of Wetenswijs.
Egg

Sport en voeding lymfe-taping Q and A
Worden de lessen vanaf september op locatie gegeven?
Vooralsnog gaan de lessen gewoon op locatie door. We hebben er een muur uitgehaald en de kantine verplaatst om 1,5 meter te kunnen realiseren.
Ook hebben we extra tafels aangeschaft en geïnvesteerd in persoonlijke (whatever) schermen.
Wat gebeurt er als er (weer) een lockdown komt?
Mocht de overheid in al haar wijsheid besluiten dat er een lockdown nodig is, gaan we, met betrekking tot de theorielessen (Epifysiologie I en II, Voeding I, Gewichtsbeheersing, Sport en voeding, Farmacologie) over op een online live-stream. In dat geval krijg je van ons instructies hoe aan te melden en in te loggen. In principe blijven de normale lestijden staan.
Wat gebeurt en met de praktijklessen als er een lockdown komt?
De praktijklessen (VOE II, Epifysiologie III, Lymfedrainage) gaan bij een algehele lockdown niet door. Uiteraard krijg je bericht hoe verder.
Hoe zit het als ik bij een lockdown niet online wil?
We begrijpen dat klassikaal les anders is dan online les. Mocht zich een wijziging voordoen waar je je niet lekker bij voelt, neem dan even contact op. We kijken dan of we je inschrijving kunnen verzetten naar een volgende keer.
Diversen