Epigenetica
Genen leveren het DNA, de blauwdruk. Epigenetische processen bepalen vervolgens wat genen doen en vooral hoe ze het doen. Epigenetica heeft te maken met 'boven de genen liggende' factoren zoals voeding, beweging, uitdagingen, etc.

Evolutie
Ook de evolutie wordt 'gestuurd' door epigenetica. De omgeving bepaald namelijk of er een aanpassing van het DNA nodig is. Een genetische aanpassing die de soort in staat stelt 'een bepaalde situatie' te overleven. Zoals gezegd, de evolutie houdt zich bezig met het overleven van de soort.

Ziekte en gezondheid
Ziekte en gezondheid houdt de mens al generaties bezig en er wordt veel onderzoek op dat gebied gedaan. Ziekte blijkt, volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten, vaak het gevolg te zijn van een chronische epigenetische verstoring waardoor bepaalde genetische processen van een individu beïnvloed worden.

Evolutionaire geneeskunde
Binnen de evolutionaire geneeskunde worden de-generatieve (van de genen af bewegende) en ziekmakende processen, daar waar mogelijk, omgezet in re-generatieve (naar de genen toe bewegende) en gezondheidsbevorderende processen. Voedings- en leefstijlinterventies blijken daarbij bijzonder effectief.
Studiebeurs
Dubbelstraat 4,  8561 BC Balk
1-2 dagen 3-5 dagen 6 dagen en meer Diversen Kennis Informatie
Fermenteren
Voeding II
Hoofdpijn en migraine
Fertiliteitsstoornissen
Metamorfosemassage
Stress Tolerantie Training
Voeding I
Voeding III
Praktijkvoering
Lymfedrainage I
Lymfedrainage II
Lymfedrainage III
Praktische Biochemie
Epifysiologie I
Epifysiologie II
Hirudo therapeut
Voetreflexmassage
Energetisch praktijkjaar
Epigenetisch M/D specialist

Terugkomdagen
Piramide ervaring
Online studiehuis
Kenniscentrum
Kennis partners
Therapeuten netwerk
Aan- afmelden
Meest gestelde vragen
Vrijstelling aanvragen
Studiebeurs aanvragen
Vanuit de gedachte: je kunt het beste zo jong mogelijk beginnen met gezond ouder worden is begin 2019 de stichting Wetenswijs opgericht. Deze stichting wil o.a. minder-draagkrachtige jongeren de kans te geven een opleiding of cursus in de evolutionaire geneeskunde te volgen.
Beurs aanvragen
Voor een studiebeurs gelden voorwaarden voor leeftijd en opleiding. Stuur een aanvraag in vóór je aan de studie begint. Aanvragen, verstuurd na aanvang of afloop van een studie worden niet in behandeling genomen.

Stel je CV op en geef aan welke studie je zou willen volgen, wanneer je studie begint en wat daarvan de totale kosten zijn. Schrijf een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom het voor jou niet mogelijk is om zelf een studie te betalen en hoe de studie jouw gaat helpen; wat hoop je te bereiken met je studie. Lever daarnaast een duidelijke begroting aan. Hierin laat je zien hoeveel je nu verdient en hoeveel je uitgeeft (op jaarbasis). Uit de begroting moet duidelijk blijken dat je niet genoeg verdient om zelf de studie te betalen. Maak duidelijk wat je zelf zal bijdragen en waar je tekort schiet om de kosten voor je studie te dragen. De commissie wil, als je elders een studiebeurs hebt aangevraagd, ook graag weten waar (bij welk fonds) en het resultaat (hoe hoog deze bijdrage is).

Stuur je CV, motivatiebrief en begroting naar de stichting Wetenswijs. Je aanvraag wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Indien de commissie een positief advies afgeeft is een kopie van inschrijving plus de factuur noodzakelijk teneinde de beurs uit te kunnen keren. Mocht je al in het bezit zijn van een bevestiging van inschrijving en een factuur, stuur deze dan direct met je aanvraag mee.

Donateurs
Sichting Wetenswijs is, om z'n werk te kunnen doen, afhankelijk van donateurs. Evenwijs geeft alvast een voorzetje door tijdens het jubileumjaar 1% van al het cursusgeld te doneren aan deze stichting. Als je een cursus bij evenwijs volgt zorg je er dus vanzelf voor dat deze stichting in staat is veel jongeren op weg te helpen richting een bewustere keus. Mocht je het werk van deze stichting willen steunen dan zijn persoonlijke donaties natuurlijk welkom. Het bankrekeningnummer van de stichting is NL57.RBRB.0778159973.

Stichting Wetenswijs is ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 73659800.

Evenwijs kenniscentrum
kenniscentrum
Collage of group of young people over colorful isolated background very happy and excited doing winner gesture with arms raised, smiling and screaming for success. Celebration concept.